Badstränderna i Sydafrika

Fick ett mail häromdagen från kunder som var här nere i Sydafrika i förra månaden. En väldigt bra kommentar som den här tjejen gjorde, var att hon inte hade insett att stränderna i Sydafrika inte är speciellt badvänliga. De hade bokat ett antal dagar i St Lucia för “Sol och bad”. Och blev jättebesvikna eftersom det inte alls är badparadis som säg i Thailand och andra kända bad destinationer.

Och så är det.

Sydafrika har helt fantastiskt vackra stränder som ofta är helt folktomma och till stor del beror det på att många av stränderna har väldigt starka strömmar så man får passa sig när man ska bada.

Ett annat minus är ju temperaturen i vattnet om man är i de sydvästra delarna av landet. I Kapstaden är atlantvattnet svinkallt med temperaturer strax över 10 grader och längs Garden Route får man vara väldigt glad om det tar sig upp över 20 grader.

Längs östkusten är däremot temperaturen varmare, men fortfarande mycket strömmar och höga vågor som inte passar alla.
Mitt tips är helt enkelt att se till att boendet har en bra pool och att man tar sig ett snabbt dopp i havet där det går.

Sydafrika är inget “sol och bad” resmål på det viset, utan här blandar man mycket aktiviteter och naturupplevelser med god mat och dryck och lite sol och bad någon gång då och då.
(Visited 151 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.