Att ha TV eller inte?

Sedan jag flyttade ner hit så kan jag räkna på mina fingrar antalet ggr jag slagit på Teven. Fick en gammal stor sak av mina chefer då de bestämt sig för att ha ett TV fritt hushåll för att de märkte att barnen hamnade mer och mer i TV träsket. Ett bra initiativ tyckte jag och tog glatt emot teven men har nu insett att jag faktiskt ALDRIG ser på TV jag heller.

När jag flyttade till huset i Sep förra året hamnade teven i extra rummet bland allt annat bröte och det var inte förrän igårkväll, 7 mån senare som jag dammade av den för att se på nyheterna.

I Sydafrika är TV utbudet minst sagt uselt med 3-4 allmänna kanaler och vill man skaffa kabel el parabol så kostar det skjortan. Eller, för någon med en bra lön så är kanske inte R499.00/mån dyrt, men för majoriteten som tjänar under R10 000/mån så är det lyx.

Anledningen till att jag personligen struntat i TV är för att jag vet med mig att jag blir en riktig soffpotatis och beroende av alla serier etc och börjar planera mitt liv kring detta. Och jobbar man som guide med oregelbundna arbetstider blir det ofta att man missar sin favvo serie under säsongen etc i vilket fall som helst. Så nu har jag istället tagit mig för vanan att hyra dvd och kan på så sätt beta av hela serier på en gång och spenderar väldigt mycket mer tid vid stranden, hos vänner osv.

Men vem vet hur jag känner i April-Maj då vintern kommer smygandes???

(Visited 32 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.