Är det någon ide att åka till Sydafrika under svensk sommar?

Det väller in mail från alla håll och kanter från er som hittat min blogg och planerar en resa ner hit och det är superkul att ni skriver frågor och verkar gilla det jag skriver.

Är alltid skönt att få feedback och lite livstecken så att man vet att det faktiskt finns folk förutom mamsen och papsen som hittat hit 🙂

Jag ber om ursäkt för att det ibland tar lite tid innan jag svarar men det beror helt enkelt på att vi fortfarande befinner oss i säsong här nere och att jag spenderar hela dagarna på jobbet med att svara på just liknande frågor och helt enkelt måste stänga av på kvällarna för att orka..Men lovar att skriva mer om resor, ge lite mer tips och annat nu när saker och ting förhoppningsvis lugnar ner sig i April.

Har märkt av en trend de senaste veckorna att det är många som funderar på att komma ner hit under svenska sommaren men är lite oroliga över vädret eftersom det är vinter här då.

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om just vilken tid på året som är den bästa som ni hittar här och min poäng då var att eftersom Sydafrika är så stort, så finns det alltid någonting som lockar, någonstans i landet. T ex är det under sydafrikanska vintern (Maj-Aug) som man ska komma hit om man vill dyka med vithaj och det är också bästa tiden för safari uppe i Kruger.

Men nu har jag fått en hel del frågor om Garden Route i Maj-Juli och ska jag vara helt ärlig så måste jag avråda folk från detta. Garden route är fantastiskt under sommaren men ganska miserabelt under vintern så koncentrera er hellre på Safari och kanske de östra delarna av landet istället (Kruger, Drakensberg, St Lucia, Durban etc).

Kapstaden är fortfarande ok under vintern men man får räkna med att det regnar i princip dagligen och eftersom flesta hus och även en hel del hotell inte har central värme så kan det ofta kännas kallt och rått inomhus. Är det två mån om året som jag skulle vilja slippa Kapstaden så är det just juni-juli då vi har temp ända ner mot 4-5 plusgrader.

Men, men..är man förberedd på detta och är ute efter en specifik aktivitet som hajdykning osv så ska man självklart komma hit. Inget snack om saken!

Men som sagt. Ett hett tips under vintern här nere: SAFARI
(Visited 109 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Är det någon ide att åka till Sydafrika under svensk sommar?
  1. Christoffer skriver:

    Hej Minna,

    Varje gång du skriver ett sånt här inlägg inser jag att vi måste bli klara med sidan så snart som möjligt, med så många som undrar 🙂

    Har själv inte kunnat göra så mkt på sistone. Ekonomitenta på onsdag osv men vi får ta en MSN-dejt därefter.

    Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.