Att åka buss i Kapstaden

Allmänna transportmdel som tåg och buss funkar sisådär i Sydafrika. Jag pendlade med tåget från Kapstaden ut till Fishhoek i nästan ett halvår och det fungerade jättebra, men annars har det inte funnits speciellt stort utbud…

…tills nu.

Under det senaste året har flera nya busslinjer introducerats i Kapstaden och fler nya rutter planeras inför nästa år. Systemet kallas för MyCiti och att åka från säg Gardens (centrum) till Waterfront kostar ynka R5.30

För att kunna åka buss, krävs ett sk “My Connect” kort som man laddar med valfri summa och scannar på bussen. Dessa kort kan köpas antingen på ett antal större buss-stationer, el hos utvalda återförsäljare. Kostar R23.
 När man tankar kortet tillkommer dock en “load fee” på ca 2.5-3.5 % av summan så håll detta i åtanke när ni planerar hur mycket ni behöver ladda med… My Connect kortet går även att använda i vissa affärer för summor upp till R200…

Dessa bussar går även från Flygplatsen in till Civic Centre i centrum. Kostar R57.00 och en positiv nyhet är att man planerar att utöka den linjen så att man ska kunna åka från flygplatsen direkt till Waterfront.

Hoppas verkligen att folk kommer använda dessa bussar för detta är något Kapstaden och Sydafrika väntat på!

(Visited 355 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.