Ännu en anledning till att jag älskar Sydafrika

Idag är en helgdag i Sydafrika pågrund av National Braai day…

En helgdag dedikerad till att grilla= braai..helt fantastiskt!

Sen att dagen egentligen heter National Heritage day som ska återspegla det multi-kulturella sydafrikanska arvet, verkar de flesta ha glömt bort..I tidningar, reklam och radio är det bara “Braai Day” som gäller.

Många har tagit ut semesterdagar i samband med dagens ledighet och har på så vis nästan en hel vecka ledigt..

Sydafrika har fler helgdagar än något annat land jag tidigare bott i och jag gillar det..”Braai day” är typ första riktiga vårhelgen och alla längtar efter sommaren och humöret är på topp!

Själv har jag jobbat stenhårt hela dagen..förutom liten braailunch med en kall Black label öl runt 2 tiden…Många har precis bokat sina flyg till Sydafrika och det börjar redan nu bli svårt att hitta boende över jul och nyår så det blir mycket “meckande” med datum och olika platser för att det ska passa..Men jag älskar det..att kunna jobba hemifrån med det jag tycker är roligast av allt..är få förunnat!

Fredric har packat färdigt i Sverige och sitter nu i en bil påväg till en syskon-helg i Stockholm innan hans flyg lyfter på tisdag…Ska bli såååå skönt att se honom igen..7 veckor ifrån varandra är en lång tid och jag tror inte jag kommer guida och ligga borta lika mycket i framtiden..jag har blivit hemmakär och älskar att spendera tiden ihop med nära och kära..Sen drar det alltid i restarmen då och då så helt slut med guidningen är det nog heller inte…Måste hitta en bra balans helt enkelt..

Förresten..fick en fråga tidigare idag om bensin priset? Just nu kostar det ca R7.86/ litern… Pendlar ganska kraftigt och bara för några månader låg det på nästan R8.40 men visst är det fortfarande billigt jämfört med Sverige 🙂

Något som däremot inte är billigt här nere är importerade produkter…som Lasagneplattor..nästan 50 spänn för ett paket!
Hade planer på att göra lasagne ikväll men bestämde mig för spaghetti och köttfärsås istället…

(Visited 45 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
One comment on “Ännu en anledning till att jag älskar Sydafrika
  1. Lyxhustru skriver:

    Spar brukar ha sitt egna märke på lasagnplattor… mycket prisvärt! =)

    Kram/Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.