Åk till Franschhoek över dagen

I dagarna lanseras en ny “shuttle service” i Kapstaden, som erbjuder 2 dagliga avgångar från Kapstaden till Franschhoek för endast R99 per person enkel väg!

Perfekt sätt att ta sig ut till et av Sydafrikas vackraste vindistrikt över dagen.

Företaget Cape Comoot som erbjuder dessa turer, drivs av grundaren bakom “Cape Town free walking tours” som erbjuder gratis vandringsturer inne i centrala Kapstaden. Istället för att betala ett fast pris för vandringsturen,  uppmuntras turisten helt enkelt att ge dricks till guiden. Ett koncept som visat sig fungera alldeles utmärkt.

Nya shuttle servicen kommer utgå ifrån Green Market Square, mitt i centrala Kapstaden och bokningar görs via deras hemsida HÄR.

TIDTABELL:

CAPE TOWN – FRANSCHHOEK

Departs from Greenmarket square, Cape Town. In Green Market Square on the corner of Shortmarket Street and Burg Street. We will be there with a Cape Comoot umbrella.

Times: 9:00 am | 15:00 pm | Buy your ticket

FRANSCHHOEK – CAPE TOWN

Departs from Franschhoek.  In front of the ticket office of the Franschhoek Wine Tram. Your driver will wait for you there with a Cape Comoot umbrella.

Time: 11:00 am | 18:30 pm | Buy your ticket

www.franschhoek.co.za

Tar man denna transfer så har man gott om tid att boka in sig på “wine tram” som gör ett antal stopp på vingårdarna i området, samt att man kan strosa runt i den lilla byn.

Relaterad bild

Längs huvudgatan ligger restauranger och cafeér tätt inpå varandra och är man sugen på lite shopping, finns ett flertal butiker att titta in i också. Ett annat sätt att ta sig runt i omgivningarna, är att ta en Tuk Tuk. 

Franschhoek är känt för att vara lite av en gourmet-stad, och det finns gott om restauranger att välja på inne i själva byn, men framförallt ute på vingårdarna. Men se till att boka bord i god tid innan (gärna minst en månad före) för att vara säker på att få bord.

Cape Comoot erbjuder även samma typ av shuttle ner till Cape Point men personligen hade jag hellre hyrt en bil och kört ner till Cape Point på egen hand så att man hinner göra några stopp längs vägen. Men till Franschhoek är det ju perfekt med transfer eftersom man med allra största sannolikhet kommer dricka en del vin den dagen.

Fler Franschhoek tips hittar ni HÄR.

(Visited 380 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.