Addo National Park

Vill man åka på safari men känner att de privata viltreservaten är lite för dyra, så är ett alternativ att t. ex. besöka Addo National Park. 

Denna park ligger ca 1 timmes bilresa norr om Port Elizabeth, och är ett utmärkt alternativ att kombinera ihop med en resa längs Garden Route. Reser man med lite yngre barn så har vissa av de privata viltreservaten åldersgräns för safariturerna och alla vet vi ju hur rastlös en 4-5 åring kan vara så då kanske det räcker gott och väl med en guidad tur el att man helt enkelt kör runt på egen hand.

Själva parken är Sydafrikas tredje största nationalpark och här finns alla Big 5 (och de gör även reklam för big 7 om man räknar med vithaj och valarna ute till havs), även om det är ovanligt att se leopard.  Däremot är det en fantastisk park att besöka om man vill få syn på elefant!

Förutom ett flertal olika boendealternativ som bokas genom San Parks egna hemsida, så rekommenderar jag att man bokar in sig på någon av nedan ställen som ligger strax utanför parken. Då kan man välja om man vill köra runt i parken på egen hand, el boka in sig på en guidad safari i jeep antingen i Addo, el i någon av de privata viltreservaten i närheten som erbjuder dagsafari.

Guidad safari kostar från ca R1000 per person och uppåt.

Elephant House 

Ett ställe som jag skickat kunder till i snart 10 år och som alla älskar. Supermysigt boende, bra mat, fantastisk personal och nära till massa aktiviteter. Ligger ca 8 km från själva parken.

Pris: R1850 per person och natt inkl frukost.

De har även några lite “enklare” stugor i deras Stables cottages som är väldigt prisvärda för ca R950 per person och natt inkl frukost.

Barn i alla åldrar välkomna.

Halstead Farm

Otroligt prisvärt B&B ca 10 minuters bilresa från Addo National Park. Även här är barn i alla åldrar välkomna och de har bl. a ett familjerum med en dubbelsäng och två enkelsängar för barnen.

Pris från R580 per person och natt inkl frukost.

 

Camp Figtree

Vill man ha total avkoppling och njuta av de vackra omgivningarna så är Camp Figtree ett ypperligt val.

Här trivs man från första stund och även här är barn i alla åldrar välkomna.

 

Kostar från R1600 per person och natt inkl frukost.

 

Dungbeetle River Lodge

Ett annat prisvärt ställe som ligger ca 4 km från den södra ingången till Addo. Här finns totalt 6 rum att välja mellan och ett av dem är ett familjerum.

Ägarna är båda auktoriserade guider med stort naturintresse och härifrån har man nära till ett stort antal aktiviteter som erbjuds i området.

 

Pris: Från R655 per person och natt inkl frukost.

(Visited 602 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
One comment on “Addo National Park
  1. Linda skriver:

    Wow, vilka foton! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.