Sydafrika-planering

Om 3 veckor är jag äntligen tillbaka i mitt älskade Sydafrika och just nu håller jag på och bokar restauranger och hotell m.m för veckan som jag ska vara i Kapstaden med omgivning. Är sååå mycket som jag vill hinna med, och sååå lite tid.

Vi flyger från Sverige den 6 mars och studieresan som jag ska göra, utgår från Durban och innehåller bl a en natt på Ghost Mountain Inn som jag besökt ett tio-tal ggr när jag jobbade som guide så blir kul att se hur det ser ut nu och älskar den båtturen som man brukar göra där…

Har man tur så kommer elefanter ned till vattnet för att släcka törsten och och jag kan ju som ni vet vid det här laget, aldrig få nog av dessa djur. Finns många olika aktiviteter i anslutning till Lake Jozini och nedan bild är tagen när jag satt på en jeep på väg upp till en liten zuluby en sen eftermiddag för många år sedan.

Vi ska även bo på en natt på Phinda Private Game Reserve som jag velat besöka hur länge som helst så ser verkligen fram mot det!

Sedan gör vi även ett stopp i lilla byn St Lucia (där många av våra kunder stannar till på Stora Sydafrikaresan). Själva samhället i sig är inte så mycket att hurra för men gillar man djur och natur så finns det hur mycket som helst att sysselsätta sig med och ska bli jättekul att åka tillbaka dit. Hoppas hinna säga hej till några av våra samarbetspartners där och även samla information om nya aktiviteter och restauranger m.m som tillkommit sedan mitt senaste besök.

Det var förresten i St Lucia som jag såg en flodhäst som fick lyftas upp med en kran ur en hotellpool. Är nämligen inte en helt ovanlig syn att se dessa jättar promenera genom samhället under kvällstid och den stackaren hade stannat till för att dricka ur poolen, men ramlat i.

I Kapstaden har jag planerat in ett helt gäng med sk “Site inspections” och hoppas hitta några fler guesthouses och hotell som vi kan använda framöver. Jag kommer bo i Camps Bay, Green Point och Tamboerskloof. Har även bokat in en natt i Franschhoek och kommar givetvis även träffa Jasper och hans familj.

Kommer helt garanterat bli väldigt produktiva men hektiska 2 veckor!

(Visited 159 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.