96 Winery Rd

Igår var jag och F på date. Vi var båda jättesugna på en god köttbit så vi hade bokat bord på en populär restaurang här i vindistrikten som heter 96 Winery Rd och ligger på en av vägarna off R44 mellan Stellenbosch och Somerset West.

Detta är en mysig restaurang med ganska enkel inredning (mycket trä och stugkänsla). Inga vita dukar och stela servitörer utan väldigt avslappnat och relaxed. De erbjuder såväl en Food & Wine Pairing meny, som A la Carte, men eftersom vi var extremt sugna på kött, blev det A la carte för oss.

Vinlistan är nog det som imponerar mest även om många av vinerna är i dyraste laget. En tjock bok, uppdelat på ett stort antal druvsorter. Me Like!

Vi beställde deras 250gr pepparfillet flamberad i en brandy sås och den är riktigt bra!..och som grädden på moset upptäckte vi att 96 Winery Rd har bea på menyn 🙂 Inte speciellt vanligt här i Sydafrika! Så vi beställde in extra sås utöver den krämiga brandysåsen…

Är något jag saknar här nere..Bra bearnaise sås..Väldigt sällan det finns på restaurang utan här är det oftast pepparsås som gäller…

Huvudrätten var fantastisk men desserten (en lite halvtorr chokladkaka) imponerade inte alls och servicen var också sisådär men det tror jag berodde mest på servitrisen vi hade (en sur tysk tjej) men resten av personalen var supertrevliga.

Vårt tips är nog att sitta utomhus om det är en varm kväll och för barnfamiljer finns det dessutom en lekplats för barnen och solnedgången igår var jättevacker..Och de har självklart också öppet för lunch…

Slutbetyg? Vi kommer garanterat åka tillbaka hit…om så bara för att få en bra bea!

(Visited 86 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.