Waterkloof- en av de fräckaste restaurangerna i Sydafrika

Senaste månaden har vi ätit middag på Waterkloof inte bara en, utan två ggr.

Första gången var efter bröllopet när Fredrics föräldrar kunde sitta barnvakt och nu häromkvällen hade vi också lyckats ordna med barnvakt så att vi kunde åka dit med paret P som just nu är här nere på sin femte (!) resa som de bokat genom oss.
Så himla kul med stammisar och Jessica och Micke räknar vi nu som goda vänner.

Waterkloof winery ligger i utkanten av Somerset West och förutom att de har helt ok viner, så har de en otroligt läcker restaurang, med helt magisk utsikt!

Maten är också jättebra, men tyvärr har de ingen alkohol-licens för tillfället så man får ta med sig eget vin, vilket jag tycker tar bort en del av hela nöjet med avsmakningsmeny. Jag gillar när någon annan valt ut vinerna.
Åker man dit för lunch så kan man köpa vin från gården, men på kvällen är det endast BYO (bring your own) som gäller. 

Så vad vi gjorde var att vi tidigare samma dag, åkte till vingården och bad de välja ut vilka viner som skulle passa bra till middagen och sedan låg vinet och väntade på oss när vi kom dit till middagen.

Vinerna funkade ok, men det märktes på personalen att de är lite orutinerade när det gäller “food & wine pairing” och en av vinerna glömdes bort helt! men de otroligt fint upplagda maträtterna och atmosfären på Waterkloof, vägde ändå upp den ibland, lite förvirrade servicen.

Hit rekommenderar jag alla att åka!

(Visited 133 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.