Vingårdar längs Garden Route

Garden Route i Sydafrika är knappast förknippat med vin, men kanske blir det snart ändring på det?

De senaste 5-6 åren har man nämligen börjat producera vin i Plettenberg Bay-området och namn som Newstead Boutique Wine Farm &  Bramon wine estate börjar nu poppa upp lite här och var.

Finns sammanlagt inte mindre än 20 farmar i området, varav några få själva även tillverkar sitt eget vin (många andra säljer sina druvor till större gårdar) och trenden verkar vara Sauvignon Blanc, Chardonnay och även en del Pinot Noir på g…

En av mina favorit-gårdar här i Stellenbosch är Villiera och deras tidigare vinmakare Anton Smal är nu vinmakare åt några av gårdarna längs Garden Route så det bådar ju gott….

Jag har själv inte haft möjligheten att besöka några av gårdarna än men ska definitivt se om jag kan hitta några av vinerna i butikerna här och hoppas några av alla er som reser längs Garden Route denna säsong, tar er tid att testa dessa viner, och hör gärna av er till mig med era omdömen 🙂

(Visited 152 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.