Underbar helg i Montagu

Haft en alldeles magisk helg!

I lördags åkte jag och Fredric på en kortare road trip, till Montagu, som ligger dryga 2 timmar från Kapstaden.Vårt mål för dagen var att inspektera ett guesthouse i Montagu, men på vägen stannade vi till för lunch på en av våra favoriter: Fraai Uitzicht.

Fraai Uitzicht är en pytteliten vingård med tillhörande restaurang och guesthouse som jag och Fredric av en slump hittade för snart 3 år sedan. Den gången åt vi en supergod lunch och nu ville vi kolla om det är lika trevligt som vi kom ihåg det….

Och om det är!

Gården ligger mellan Robertson och Montagu, ett par km från stora vägen och här har man skapat en oas med helt fantastisk trädgård och mysigt boende. Men det bästa av allt, är ändå restaurangen.

Gården ägs av ett tyskt par: Karl Uwe och Sandra där Karl Uwe sköter servering och Sandra står i köket.Annorlunda rätter som räkpasta smaksatt med vanilj Maten var himmelsk (Fredric åt den bästa biffen på lääänge och jag syndade med pasta) och efteråt fick vi en guidad tur i den lilla vinkällaren med provning av alla Karl Uwes små “experiment” som han kallar det.

Hur trevligt som helst och verkligen en gömd liten pärla som inte får missas! Boendet på Fraai Uitzicht kostar från R550 per person men här är det värt att lägga några extra hundralappar och bo i något av de större rummen med utsikt… Här har vi haft många nöjda kunder!

På kvällen bodde vi inne i Montagu på ett litet B&B som heter Somerset Lodge. I veckan fick jag nämligen reda på att Four Oaks som vi använt en hel del tidigare, bommat igen.. 🙁

så nu behövde jag hitta ett bra alternativ till våra kunder som behöver bryta av resan mellan Kapstaden och Garden Route och kanske har en lägre budget än Fraai Uitzicht.

Somerset Lodge är precis det…Ett perfekt övernattnings ställe med helt ok rum och ett supertrevligt värdpar: David och Michael.

Somerset Lodge, Montagu

Vi stupade i säng redan innan kl 22.00 och jag lyckades sova hela 9 timmar..rekord!

Boendet på Somerset Lodge kostar R350 per person inkl frukost.

Så igår kom vi hem till Stellenbosch, riktigt utvilade och med härliga upplevelser och möten i bagaget…Tänk vad ett dygns semester kan åstadkomma…

(Visited 198 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.