Två bra restauranger i Kapstaden

Innan vi lämnade Kapstaden förra veckan så hann vi med ett par restaurang-besök på ställen som vi varit nöjda med tidigare men inte hunnit besöka den här säsongen…

Så vad tyckte vid den här gången?

Första restaurangen var Myoga som ligger i hotellet Vinyard Hotel i Claremont, strax utanför Kapstaden. För övrigt ett helt ok hotell.

Myoga är en populär restaurang hos “locals”  så det gäller att boka bord i god tid och detta är verkligen en av de mer prisvärda avsmakningsmenyerna..El vad sägs om 180kr för en 7-rätters middag

www.myoga.co.za

Precis som vid vårat förra besök så tyckte jag servicen var bland det bästa jag upplevt under hela säsongen och den här gången blev det ju av förklarliga skäl, inget vinpaket för mig, men från vårt förra besök minns jag att sommelier också var superkunnig och duktig.
Vi var precis lika nöjda den här gången och jag tycker Myoga är bästa “Value for money” i hela Kapstaden-området och servicen betydligt bättre än på de flesta restauranger inne i Kapstaden el ute i vindistrikten.

En annan prisvärd “fine dining” restaurang som vi besökte några dagar senare är: La Mouette som ligger i stadsdelen Sea Point inne i Kapstaden. Även här erbjuds en avsmakningsmeny för nästan inga pengar alls och det blev också en supertrevlig kväll. Servicen höll inte riktigt samma höga nivå som Myoga men det är ju så individuellt och varierar säkert dag för dag…

Vi var iallafall supernöjda med båda restaurangerna och tycker de är perfekt för den som tycker det är kul att smaka på många olika rätter, gärna med matchande viner, men som är orolig för att det ska kännas stelt och tillknäppt.

 Myoga och La Mouette har båda en avslappnad atmosfär och feeling där alla känner sig välkomna. Något som faktiskt stämmer in på de flesta restauranger överlag i Sydafrika.

Sällan någon dresscode och helt enkelt “laid back” och jäkligt trevligt!

(Visited 117 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.