Till Sverige en snabbis

Nu jobbar jag febrilt på att försöka återskapa allt det som gick förlorat ihop med datorn och nu inser jag vad jäkla flitig jag är på jobbet… Massa jobb som är borta! Men det har gått smidigare än jag trodde och flera kunder som hjälpt till att skicka våra mailkonversationer m.m

Så vad var det som hände?

Vi har varit med om vårt första inbrott 🙁

(Jag hade ett inbrottsförsök för ett par år sedan men då måste tjuvarna skrämts iväg).

Tjuvarna fick en riktig jackpot med båda våra datorer och min handväska innehållande plånbok pass m.m.

In och ut på mindre än en minut och puts väck borta!

När vi pratade med polisen så sa de att det är precis sådana här brott som är vanliga..de roffar åt sig det de kan och försvinner illa kvickt…

Självklart är både jag och Fredric jättebesvikna på oss själva för att grejerna låg tillgängliga (vi brukar vara så noga och den enda dagen man glömmer så blir det så här) men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk…
Man ska vara tacksam över att ingen kom till skada utan att de uppenbarligen enbart var ute efter värdesaker.

Måste erkänna att jag är väldigt imponerad av polisens effektivitet. De har varit här flera ggr + att en kille kom förbi för att ta fingeravtryck och allt var klart på några timmar med case file nummer och rapport…

Och idag när jag skulle hämta en kopia på rapporten så berättade de att de hade hittat ett mycket tydligt fingeravtryck och nu körs det mot deras register. Chansen är ju minimal att brottslingen finns med i registret men om inte annat så kommer fingeravtrycken ligga kvar ifall han åker fast i framtiden.

Jag kommer åka hem till Sverige en snabbis eftersom det är nästan helt omöjligt att sköta mitt företag härifrån just nu utan några kort, ID handlingar m.m när man befinner sig mitt i högsäsong..

Konsulatet i Kapstaden har varit supersnabba med att skaffa fram ett provisoriskt pass till mig så imorgonkväll flyger jag. Som tur var, hade jag en kopia på mitt pass utskriven (något jag hade nytta av när jag blev rånad i Vancouver för 5 år sedan) och det underlättade en del.

Fredric kommer hålla fortet så länge och har jouren under tiden som jag är borta…

Är säkert många som läser detta som blir oroliga men som vi ser det, skulle det ha kunnat hänt varsom helst (även om ett inbrott i Sverige hade varit bra mycket enklare att lösa praktiskt)…

(Visited 56 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.