Tålamodet börjar ta slut.

För några dagar sedan var det ett flertal gäster i gruppen som tog ut pengar ur en bankomat här i Kenya och nu har det visat sig att deras kort blivit skimmade på tusentals dollar. Vi har aldrig tidigare haft det problemet på dessa turer men det blir ju allt vanligare över hela världen…

De flesta drabbade hade självklart extra kredit kort + kontanter så det var inga större problem och det gick snabbt att spärra deras kort…

Men Mrs. F hade bara ett kort med sig och blev alldeles förkrossad över att hon skulle bli tvungen att spärra sitt kort eftersom hon då inte kommer kunna shoppa något mer.  Jag gissar på att hon spenderat närmare 50 000-60 000kr bara på massa souvenirer, smycken osv!

Jag har fått lyssna på hennes tjat och förtvivlan om och om igen och snart är mitt tålamod helt slut.

Orkar inte mer!

Dessutom insåg hon för en liten stund sedan att hennes flyg hem till Australien inte går förrän sent på kvällen så vad ska hon då hitta på en hel dag i Johannesburg utan att kunna shoppa? Och kommer hotellet verkligen slänga ut henne? Visst måste hon kunna få vara kvar på rummet tills kvällen om hon vill?? Och så där håller hon på…

Jag försöker verkligen hålla god min och förklara för henne att utcheckningstiden är kl 11 och vill man stanna kvar till kvällen får man betala extra vilket hon ju inte kan eftersom hennes kort är spärrat…men hon vägrar lyssna.
Suck!

Vi har säkert 10-20 liknande konversationer varje dag, hon och jag.

Just nu drömmer jag mig bort till tisdag eftermiddag när jag checkat in på planet till Kapstaden.

Långt bort från Mrs. F.

Då ska jag beställa ett STORT glas rött och sedan får jag ju träffa världens bästa F som alltid orkar lyssna på mina historier och alla konstiga situationer som uppstått under den senaste månaden.

Bara att hålla ut!

(Visited 35 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.