Sydafrika-workshop i Göteborg

I tisdags var jag inbjuden till en Sydafrika-workshop i Göteborg som South African Tourism anordnade. Denna kväll var ett av stoppen under deras årliga Nordic Roadshow där ett 20-tal olika respresentanter från olika företag reser runt i de nordiska länderna för att promota Sydafrika och det var superkul att träffa vänner sen gammalt, men också att knyta nya kontakter. Jag träffade exempelvis Anita som driver Cape St Francis Resort, som jag ofta tog grupper till för sisådär 12-13 år sedan (!) så det blev ett kärt återseende.

Sydafrika-workshop

Det märks att det finns ett stort intresse för Fair Trade och hållbar turism i Sydafrika och flertalet av aktörerna som var med, är Fair Trade certifierade. En stämpel som står för schyssta arbetsvillkor och ett generellt hållbarhets-tänk och vi är stolta över att ha samarbetat med flera av dessa företag under många år.

Tycker själv att det är jätteviktigt att man läser på och försöker resa på ett medvetet sätt genom att boka företag vars produkter och arbete gynnar lokalbefolkningen och skapar ringar på vattnet. Att boka Fair Trade certifierade hotell, lodger och lokalguider är en bra start och jag kommer skriva om flera bra exempel här på bloggen lite längre fram.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.