Svenska framgångar i Comrades

I Sydafrika finns ett nästan 9 mil långt supermaraton, Comrades som går av stapeln varje år mellan Pietermaritzburg och Durban i den östra delen av Sydafrika.

 Ni som rest i detta område vet vad brant det är i den lååååånga backen mellan dessa två städer och vartannat år springer man i nedförbacke och vartannat år uppför!

 Detta är ett av Sydafrikas största idrotthändelser och kan på många sätt jämföras med vårat Vasalopp i Sverige på det sätt att många motionärer har Comrades som ett av sina livsmål.

Bild lånad från Johan Buuds Facebook sida.

I helgen var det återigen dags för detta dubbel-maraton och i år kom svensken Jonas Buud tvåa!

Kul och stort grattis!

(Visited 67 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.