Standarden på bilar…

I det här landet är verkligen annorlunda mot hemma…
Vi var precis och kollade på en Opel Astra kombi 1995-års modell som någon ville ha 25 000kr för. Ha ha ha! I Sverige skulle vi inte gett 5000 spänn för samma bil! Allting skramlade, klädseln var helt förstörd, den hade gått 37 000mil, bakluckan fungerade inte ordentligt och den hade 2 stora bucklor i plåten..En rishög kort och gott!

När tanten hörde att vi är från Europa och driver egen firma, så ville hon dessutom sälja sitt hus till oss. Så hon gav oss en visning i ett ruttet, ofräscht, och allmänt tråkigt hus i Welcome Glen, ett område jag inte ens gillar och hon ville “bara” ha 1.3 miljoner…Ha ha ha!

Vi höll god min men brast båda ut i asflabb så fort vi satt oss i bilen igen..

Sökandet fortsätter…

(Visited 69 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
3 comments on “Standarden på bilar…
 1. Anonym skriver:

  Tjena!
  Usch, ja…man får inte mycket bil för pengarna i SA, precis!!
  Ring min svåger: Jaques, angående bil. Han är bilsäljare och brukar ha en flock förståndiga lite äldre bilar till förståndiga priser.
  Tel: +27 (0)83 320 9278
  Han håller till i the Strand, så avståndet äro inte så långt, för er.
  Han är en bra kille som man kan lita på.
  Lycka till i erat letande!
  Mvh/ Lars

 2. admin skriver:

  Hej Lars,
  Tusen tack för tipset..Jag har ringt din svåger och han skulle höra sig för åt oss så det är bara att hålla tummarna och fortsätta leta..Blir det SA nåt i vinter för er? Isåfall är det dags att surra över en flaska vin 🙂
  Kram
  M

 3. Anonym skriver:

  Hej, Minna!
  Jag hoppas att det löser sig med bil för er! Nu när ni är "Sydafrikaner" så bara MÅSTE ni ha en VIT TOYOTA!!
  Trist som f-n, men förståndig och oerhört driftsäker.
  Tyvärr, så blir det inget med SA i vinter, tyvärr. Vi skall åka till Shanghai istället och hälsa på min styvdotter som jobbar som Engelsk lärarinna där. Ev kanske åker jag med kompisar på en improviserad jakt/fiskeresa i Juni 2011 till Orange Freestate och Windhoek/Svapkopmund, men det är inget bestämt ännu.
  Anyway, det hade varit fantastiskt skoj att dela ett par vinare med er och det tycker jag att vi bestämmer, men kan tyvärr inte säga när vi åker nästa gång.Förmodligen till vintern 2011.

  Ha nu det bäst!

  Mvh/Kram
  Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.