Soweto Backpackers

I april när jag var på den stora resemässan som hölls i Kapstaden, hälsade jag lite snabbt på Maria, en svensk tjej som tillsammans med sin sydafrikanske man Lebo, driver ett Backpackers i Soweto, Johannesburg.

www.sowetobackpackers.com

Perfekt ställe att spendera några nätter på om man börjar sin resa i den delen av landet. På vandrarhemmet har de både sovsalar och privata rum och här erbjuds ett flertal olika guidade turer, till fots, på cykel eller i en Tuk tuk.
Här nedan kan ni se en kort liten film om deras cykelturer som är ett lite annorlunda och trevligt sätt att utforska Soweto på.

Vissa resenärer vill inte besöka en kåkstad för att de tycker det känns som att man tränger sig på el att det känns konstigt att åka och “titta på misär” som någon uttryckte sig, men personligen tycker jag det är viktigt att ha sett båda sidor av myntet. 

Ja, Sydafrika är ett fantastiskt land med vacker natur, god mat och dryck, härligt klimat osv….Men tyvärr finns det också enorma klass-skillnader och mycket fattigdom. Genom att besöka en kåkstad, är man med och skapar jobb och sysselsättning som i sin tur förhoppningsvis blir ringar på vattnet till annat och på samma gång lär man sig massor om andra kulturer och får se hur andra lever och bor.

Jag har aldrig någonsin känt mig ovälkommen när jag besökt en kåkstad, utan alltid fascinerats av hur otroligt vänliga och öppna alla är, och vilken gemenskap som finns.
Sedan så är det inte bara misär och fattigdom i en stad som Soweto, utan här finns även många som tjänar bra och som har stora fina hus, bilar osv…Precis som i vilken förort el stadsdel vart som helst i världen.
Att kalla Soweto för en kåkstad så som vi tänker på Townships rent generellt är lite fel, utan det är helt enkelt en spännande stadsdel i Johannesburg, med mycket intressant historia, som är väl värt ett besök.

Pris för boendet på Lebo´s Backpackers: Från R160 per person och natt

Pris för cykeltur:  2 timmars-tur: R430 per person. Heldagstur: R680 per person. 

Bor man på vandrarhemmet får man dessutom rabatt på de guidade turerna.

Transfer till och från Johannesburg flygplats går också att ordna och det är bara att höra av sig till oss så hjälper vi er med bokning.

(Visited 126 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.