Snabbvisit på Hout Bay CARES

Innan jag åkte iväg på den här turen som jag guidar nu, var jag och Fredric och handlade mat till dagiset på Hout Bay C.A.R.E.S, ett av de projekt som vi försöker stödja och som vi skrivit en del om HÄR.

Tidigare i vår var det flera läsare, kunder + familj och vänner som var med och sponsrade genom privata bidrag och en del av dessa pengar kom till nytta idag . Så STORT TACK till alla ni som hjälpt till. Ni vet vilka ni är och än är det inte slut. Så fort jag är tillbaka från turen som jag är på nu, kommer vi göra en vända till…både till Hout Bay och Masiphumelele.

I affären fyllde vi ovan shoppingvagn till bredden med mat och när vi släppte av det på centret, fick vi en kort pratstund med Jurgens, som har huvudansvaret för CARES. Vi frågade honom vad som är största utmaningen nu under vintern och han sa att få ihop mat för 40+ barn på dagiset, visat sig vara en daglig kamp… på så sätt kändes vårt lilla bidrag oerhört välkommet.

Är svårt att veta vad för slags mat man ska köpa men vi satsade på massa havregrynsgröt, majsmjöl, små juice förpackningar, mjölk, flingor, salt, bröd, matolja, varm choklad, ris m.m.
Nu har vi även sett att de har ganska stora frys och kylutrymmen så nästa gång tänkte vi köpa mer färskvaror som kött, kyckling osv…

Lunch på dagiset

Dessutom kommer vi sponsra med 4 biljetter till taffelberget + sightseeingbussen. Är en av klienterna som haft 120 rena drogtester, som ska få ta med sin familj på en dagsutflykt.

 Förutom att överleva, är det också viktigt att leva. Att få känna glädje och göra något för nöjes skull..Att bli motiverad till att fortsätta sitt nya liv.

Är supersvårt att välja vilka projekt man ska satsa på när det finns så många ställen och olika organisationer som alla gör ett jättejobb,  men det vi sett på Hout Bay CARES känns seriöst och professionellt.

Droger och andra former av missbruk är ett jättestort problem i Sydafrika och det är extremt viktigt att barn som växer upp i en sådan miljö, får trygghet och en bra start i livet, för att inte själva hamna i likadana situationer. Att på något sätt bryta den onda cirkeln.

Vill ni vara med och hjälpa till, kan man antingen ta kontakt med oss, eller gå in på deras egna hemsida där man kan göra en dontaion via kreditkort och Paypal.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.