Skönt att vara hemma igen

Jag har två hem.

Sydafrika som jag känner mig mest hemma i, där jag helst vill bo, och också Sverige, där familjen och de “gamla” vännerna finns. Är alltid förvirrande för min familj i Sverige när jag pratar om “jag ska åka hem”, “hemma i Sydafrika”… De tycker ju naturligtvis att Sverige borde vara hemma… Men det är inte helt självklart för mig.

Jag har bott utomlands i princip sedan 1996. Det är hela mitt vuxna liv.

Ca 2 veckor innan vi skulle lämna Sydafrika för den här gången, började den bekanta knuten i magen växa. Vill inte! Har alltid lite småångest över att åka tillbaka till Sverige, ett land som börjar kännas mer och mer främmande.

MEN..den här gången har det varit lite annorlunda. Vi kom hem till Värmland och åkte hem till vår lägenhet och det kändes faktisk urskönt att få sova i sin egna säng, med alla sina saker omkring sig, krama brorsönerna osv… Att ha en fast punkt som man kan återvända till kanske har botat min Sverige ångest?

Nu njuter jag av varje sekund här hemma och tycker de är sååå skönt. Ser fram mot våren som ju verkar vara ordentligt på ingång och förhoppningsvis en fin sommar, uatn alltför mycket regn, mygg etc… Vi får väl se hur det blir men jag är positivare än jag varit på länge.

Sen att Sydafrika alltid kommer vara “hemma-hemma” är en sak. Men det gäller att ta vara på tiden man har i Sverige också för visst finns det tusen saker här som är bra…

Förresten, ni kommer ihåg att vi fick en Gecko utav Jasper som gör alla våra nyckelringar som kunderna får? Nu har geckon fått en plats i vårt kök 🙂

Förra sommaren fick jag lite färgspratt och bestämde mig för att måla köket knallgrönt, alltså, neongrönt- och det är perfekt för geckon, eller vad tycks?

Den här veckan har jag lovat mig själv lite ledigt. jag går runt och rotar lite, lagar frukost till F, tvättar, städar och leker hemmafru…Känns helt ok!
(Visited 58 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
One comment on “Skönt att vara hemma igen
  1. Lina skriver:

    Skönt att du börjar känna dig tillfreds även hemma i Sverige! Passa på att njuta, den bästa tiden är runt hörnet. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.