Prisvärd tältsafari i Kruger-området

Sausage Tree Camp ligger i Balule Private Game Reserve som är ett av flertalet viltreservat som angränsar till Krugerparken och bildar det som kallas för “Greater Kruger National Park”.

 Inne i den statligt ägda delen av Kruger, finns bara ett fåtal safarilodger (prisklass: DYR) och parkens eget boende är av enklare slag med hyddor och bungalows med självhushåll och här ligger fokus mer på att man kör omkring i egen bil och spanar efter djur, el bokar in sig på parkens egna guidade turer…så vill man bo på en lodge med måltider och safari i jeep med guide inkluderat, är det ofta något av de privata reservaten man får välja.

Ett prisvärt ställe som många av våra tidigare kunder bott på, är Sausage Tree Camp, som är ett tented camp, där man bor i bekväma tält.

Vissa blir lite avskräckta när man föreslår tältsafari men detta är inte alls som camping här hemma i Sverige utan mer vad man på engelska kommit att kalla “Glamping”. 
Tälten är ordentligt byggda med golv, stora bekväma sängar, egen toalett och A/C…och egentligen är det bara väggarna som är gjorda av canvas och själva utseendet på rummet, som skvallrar om att det är ett tält.

Boende inkl alla måltider, samt 2 safaris el Game Drives som det också kallas, kostar R2150 per person på Sausage Tree Camp och förutom safari, erbjuder denna lodge ett stort antal andra dagsutflykter och aktiviteter utöver safari i jeep.

Man kan boka en extra walking safari, el varför inte åka längs “Panorama rutten” vid Blyde River Canyon över dagen.  Sausage Tree är ett perfekt ställe att vara lite längre på…

Ofta har Sausage Tree dessutom ett erbjudande där man om man bor 3 nätter el mer, får sin sista natt till halva priset.

För att ge ett prisexempel med buss-transfer inkluderad t/r från Johannesburg så skulle ett 3-nätters paket i november månad kosta: ZAR 6905.00 per person. El i svenska kronor ca 4350kr per person.

Mycket safari för pengarna!

(Visited 304 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.