Nya rutiner för Robben Island färjan

I dagarna har Robben Island Museum infört nya rutiner för ombordstigning på deras färja nere vid Waterfront. Nu ska alla passagerare kunna visa upp I.D och detta måste dokumenteras så att de har en ordentlig passagerarlista ombord.

Jag förstår helt och hållet resonemanget ifall det skulle vara en olycka el liknande, MEN Robben Island turerna är så otroligt misskötta redan med otaliga förseningar, överbelastade båtar, inställda turer m.m så detta kommer ju inte direkt göra saker och ting bättre för gästernas helhetsupplevelse… Hur lång tid ska det nu ta att få ombord alla?

Jag har själv åkt till Robben Island med ett 30-tal grupper om inte mer genom åren och det är sååå olika från dag till dag. Vissa dagar flyter allt på, man får en ok guide och visst är det en skrämmande och väldigt intressant historia och superviktigt att alla lär sig mer om Apartheid.

Men oftast åker jag därifrån irriterad utan att ha förstått ett ord av vad någon sa, och många ggr flera timmar försenad. När man dessutom läst flera rapporter genom åren om hur inkomsterna från biljettintäkterna mirakulöst “försvinner” år efter år och istället för underhåll av färjor m.m så har cheferna skaffat sig gigantiska löner….Hmmm. Ett exempel på hur korruption tyvärr brett ut sig i Sydafrika.

Nej Robben Island tycker jag kan kvitta om  man bara har några få dagar i Kapstaden. Och det håller jag fast vid.

Utsikten från Robben Island går det däremot inte att klaga över…

Men vill man åka dit så ska man se till att boka biljetter HÄR långt i förväg (ofta minst en månad innan) och min erfarenhet är att de första turerna på dagen, blir mer sällan inställda, än de på eftermiddagen.

Turen kostar R340 per vuxen och R190 för barn under 18.

Man åker först färja över till ön (se till att ta sjösjuketabletter om ni har anlag för sjösjuka) och denna resa tar ca 25 minuter och sedan är har man guidad rundtur av ön + fängelset i ca 2 timmar. Så allt som allt får man räkna med minst 3 timmar…när allt funkar enligt tidsplanen dvs…

(Visited 1 125 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.