Mysiga hotell i Kapstaden

Här kommer några tips på mysiga Hotell och Guesthouses i Kapstaden och fler alternativ hittar ni på vår hemsida HÄR.

Ofta när man läser på reseforum och liknande sidor, så är det alltid folk som skriver att man ska hålla sig borta från Kapstadens centrum och absolut bo nere i Waterfront.

 Personligen tycker jag nästan tvärtom.

 Inget fel med Waterfront och det finns helt ok hotell att välja på där, MEN…Waterfront är turistigt och väldigt tillrättalagt så om jag själv får välja, bor jag mycket hellre i områden som Tamboerskloof, Green Point, Oranjezicht el Gardens. Sen är det alltid väldigt enkelt att ta en taxi ner till Waterfront om man vill käka en middag el så.

Dessutom tycker jag oftast att små Guesthouses el Boutique hotellen är betydligt mysigare än de större hotellen. Man får en helt annan service och ofta har dessa ställen bara några få rum så personalen har mer tid att ge personliga Kapstaden- tips och verkligen läsa av mig som gäst. Prisbilden ser ju också helt annorlunda ut så fort man kommer bort från Waterfront.

Här kommer några av de ställen som jag själv tycker är riktigt trevliga:

Walden House

Walden House****

Mysigt boende i populära området Tamboerskloof, som ligger liksom i utkanten av centrum. Guesthouset ligger på kort gångavstånd från t. ex Kloof Street där det finns gott om restauranger, caféer osv och härifrån är det lätt att promenera till de flesta sevärdheter.
 Tar ca 10 min med taxi ner till Waterfront och några minuter längre ner till Camps Bay.

Här finns flera olika rumstyper att välja mellan och flera av rummen har jättefin utsikt mot taffelberget.  Alla rum har A/C. Finns en liten pool att doppa sig i.

Pris från R925 per person och natt (ca 630kr )

Welgelen Boutique Hotel

Welgelegen Boutique Hotel****

Litet, personligt boutique hotel i samma område som Walden House, men ännu närmare restauranger och de större gatorna, men ändå i ett lugnt och tyst område.

Snygga inredningsdetaljer och hög service känsla.

Alla rum har A/C och det finns en liten pool att doppa sig i.

Pris: Från R1195 per person och natt  (ca 815kr)

Lyxiga Manna Bay

Manna Bay*****

Hade jag åkt till Sydafrika på min bröllopsresa så är det här jag hade velat bo!

Beläget vid foten av taffelberget och med en fantastisk utsikt över stan, är detta fräscha ställe ett måste för alla som vill ha lyxigt boende med riktigt hög servicekänsla.

Förutom de fina rummen och mysiga all-utrymmena, erbjuder man “det där lilla extra”.
Utöver frukost, bjuds alla gäster på high tea på eftermiddagarna och givetvis får man skjuts till och från restaurangerna. Rummen är alla ganska djärvt inredda, i samma stil som rummets namn antyder… Så väljer du att bo i “Flamingo room”, ja då kan du räkna med en hel del flamingos…

I vilket fall som helst så tycker jag att Manna Bay är ett av de coolaste ställena i Kapstaden just nu.

Pris: Från R2500 per person och natt. (ca 1700kr)

(Visited 459 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.