Mexikanskt i vindistrikten

Blir många restaurang-tips just nu och det beror till stor del på att Inkas vänner fortfarande är här på besök, så jag och Fredric har passat på att ha lite egen-tid och då brukar det alltid bli fokus på mat och vin.

I helgen besökte vi bl a Cosecha som ligger på vingården Noble Hill längs R45 mellan Paarl och Franschoek. Vi hade egentligen siktat in oss på Glen Carlou som har en trevlig lunch-restaurang med otrolig utsikt men där var det lite för busy, så vi körde vidare. På denna sträcka längs R45 ligger flera bra vingårdar med restauranger (Glen Carlou, Backsberg, Noble Hill och Babylonstoren) men denna gång var vi sugna på mexikanskt så det blev Cosecha.

Jag är som ni kanske vet, nästan lite besatt av chili och stark mat så detta är verkligen stället för mig.
Beställer man guacamole så kommer de ut och gör ordning den vid bordet och man kan själv välja hur stark man vill ha den.

 Me like!

Efter guacamolen åt jag supergoda räk-quesadillas och till detta dracks det iskallt rosé för att svalka oss (var säkert 35 grader i skuggan!)

I förra veckan fick vi en del regn och “svala” temperaturer runt 22-24 grader men nu är värmen tillbaka..Igår hade vi 37 grader sen eftermiddag! Än så länge har vi inte behövt använda den portabla A/C vi köpte förra säsongen utan använder bara fläkten men det dröjer nog inte nu…

(Visited 68 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.