Masai Mara

Nu har vi kommit till vårt sista stopp här i Kenya: Masai Mara.

 Känt för sitt stora antal lejon och för att ha den stora ” Migration” varje år där miljoner gnuer och zebror tar sig från Tanzania och Serengeti i söder, upp till Kenya och Mara i norr.

Migrationen brukar pågå mellan aug-sep men i år har den startat tidigt och redan nu kan man se hundratals gnuer utspridda i de norra delarna av Masai Mara. Imorgon ska vi ta oss ner till gränsen  för att se om vi har tur och kan få bevittna när de stora flockarna ska korsa floden…Blir isåfall min första gång.
Har sett migrationen 2 ggr tidigare men alltid missat själva “crossing”.

Så här ser mitt sk “tält” ut på lägret vi bor i…Blev uppgraderad och detta jättetält har plats för stort skrivbord, soffa, rejält badrum  m.m.

Igår eftermiddag fick vi syn på två lejonkullar med små ungar men tyvärr var de på “fel sida” jeepen och eftersom jag sitter fram med guiden så har jag inte alltid bästa sikten men vi spenderade gott och väl 10-15 min och tittade på när de lekte… Så sööööta!

Hona som diar två små

Och imorse fick vi en fantastisk stund med en lejonhane som efter sin middag stannade till för att dricka och sedan lade sig så att vi hade gott om tid att fota…

(Visited 100 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
2 comments on “Masai Mara
  1. Freedomtravel skriver:

    Häftigt att se lejon! Vi åkte något sånär nära Masai Mara när vi åkte bil genom Kenya och såg lite djur på avstånd… 😉 Tyvärr såg vi också en överkörd orangutang. Alla orangutangvännerna hängde runt omkring och ville inte lämna sin döde vän, sorgligt…

  2. Bokcaféet i byn skriver:

    Underbara foton! Kul att du hinner göra inlägg under resans gång!
    Somriga hälsningar från Anna i Skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.