Malariafri-safari i Sydafrika

Jag får ofta önskemål från kunder att man vill försöka undvika malaria-områden när man ska göra sin safari och då brukar det ofta bli att folk väljer områden som Pilanesberg, Madikwe, el området utanför Port Elizabeth. 

Alla dessa områden har bra safari och även om de många ggr är lite dyrare än lodgerna i Krugerområdet, så slipper man förutom just Malarian också långa resor då alla dessa parker är ganska lätt-tillgängliga.

Det går naturligtvis flera flyg till Kruger också men de kostar en del… så ofta kör man på egen hand, el får transfer till och från Johannesburg, en resa på ca 6-7 timmar lite beroende på vart i krugerområdet man ska.

Pilanesberg ligger bara ca 2 timmars bilresa från Johannesburg och Madikwe 3-3.5 timme.

Väljer man området i närheten av Port Elizabeth, är det perfekt att kombinera med en resa längs det som kallas för Garden Route eller att man helt enkelt flyger från Kapstaden.

På allra flesta lodger ingår det boende, måltider och 2 safaris el sk “Game Drives” per dag.

Oftast betalar barn under 12 år halva priset.

www.ivorytreegamelodge.com 

I Pilanesberg området kan vi exempelvis rekommendera dessa lodger:

Ivory Tree CampPopulärt bland såväl bröllopspar som barnfamiljer. Ganska stor lodge. Pris från R3050 per person och natt.

Shepherds Tree Lodge-  Denna lodge ligger i en privat del av Pilanesberg reservatet som gör det unikt på det sättet. Pris från ca R3000 per person och natt.

Och i Madikwe, som för övrigt enligt många är ett av de allra bästa reservaten i Sydafrika, finns bl a de här safari alternativen:

Mosetlha Bush Camp- En lite enklare Eco camp med fokus på vildmarksupplevelsen. Pris R1995 per person och natt.

Thakadu River Lodge– Ligger precis som namnet antyder, vid en flod. Här bor man i lyxiga tält. Pris: R2700 per person och natt.

The Bush House– Pyttelitet lodge med bara 5 rum. Perfekt om man reser flera familjer tillsammans. Pris: R3350 per person och natt.

Impodimo Game Lodge– Populär lodge bland våra bröllopspar. Pris: R3980 per person och natt.

Jaci´s Safari Lodge– Här har vi haft ett flertal nöjda gäster och här får man inte enbart en fantastisk safari-upplevelse, man tar dessutom extremt bra hand om sin personal och har generellt ett bra och utarbetat eco-tänk och är Fair trade certifierade, en stämpel på att man aktivt jobbar för hållbar turism. Pris: R5295 per person och natt. Läs mer om Jaci´s i DETTA inlägg som min kompis Katarina skrivit här på bloggen.

Utanför Port Elizabeth hittar vi t. ex. dessa ställen:

Kariega- En favorit hos våra barnfamiljer och perfekt om man reser i mindre grupp. Pris från R3500 per person och natt.

Pumba Private Game Reserve- En av våra personliga favoriter. Finns familjerum. Här har de dessutom något så ovanligt som vita lejon. Pris: R5415 per person och natt.

Shamwari Private Game Reserve- Stort reservat med flera olika lodger. Känt från tv. Pris från R4860 per person och natt.

Amakhala- Ett reservat som delas av 6-7 olika lodger med olika standard. Pris från ca R2200 per person och natt och uppåt.

Detta är självklart bara några få exempel på alla de lodger som finns att välja mellan och vill man ha hjälp att välja rätt- Ta kontakt med oss.

Kostar som vanligt inget extra att boka genom oss och kommer man ner till Sydafrika under svenska sommaren, erbjuder vi ofta en hel del rabatt.

(Visited 449 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.