Lucka 9: Spännande aktiviteter

För er som tröttnat på att ligga vid poolen, el på en strand hela semestern så passar Sydafrika perfekt för här finns nämligen hur många aktiviteter som helst att välja mellan, och man kan ha en så lugn el fartfylld resa som man själv önskar.

Eftersom vi är på lucka nr 9 idag så passar det väl extra bra att jag har valt ut just nio olika aktiviteter.

Först ut är det som vi får allra flest frågor om, nämligen:

1. Dyka med vithaj
Detta görs i ett område som heter Gansbaai, ca 2.5 timmes bilresa öster om Kapstaden. Själva dyket är egentligen inget dyk som så, utan man står i en bur som sänks ner på sidan av båten och man kan själv välja hur länge man vill ha huvdet under vattenytan så man har inga tuber el liknande. Turen utgår ifrån Gansbaai och man åker en bra bit ut med båt, innan man kommer till det som kallas för “Shark valley” där man har störst chans att locka hajar till båten. Hos de flesta företag ingår våtdräkt, handdukar + snacks och i många fall ingår även en enklare frukost och lunch. Flera av företagen erbjuder även t/r transfer från Kapstaden. Pris: R1350 per person, R1700 inkl transport. Den här aktiviteten är ganska säsongsberoende och det finns naturligtvis inga garantier för att man kommer få syn på haj. Bästa tiden är mellan april-sep men turer körs året runt om vädret tillåter.

2. Hoppa Bungy Jump Det finns flera ställen i Sydafrika där man kan hoppa bungy, men det allra högsta hoppet 216m (världens högsta) görs från Bloukransbron som ligger längs det som kallas för Garden Route, nära Storms River. Hoppet kostar R850 per person och man kan antingen förboka online, el så kan man ställa sig i kö och vänta på plats.En riktigt häftig upplevelse och något jag varmt kan rekommendera alla som vågar.

3. Abseila nerför Taffelberget Ett av världens högsta abseil börjar från toppen av taffelberget och detta tyckte jag var en alldeles lagom läskig aktivitet och inte alls lika adrenalinpumpande som t. ex. bungy hoppet. Underbar känsla att hänga fritt i luften (fast i ett rep förstås) med hela Kapstaden under sig. Kostar från R750 per person och man kan även kombinera abseil med guidad vandring uppför berget.

4.  Canopy Tours- Finns ett företag som erbjuder ett flertal olika canopy tours, utspridda över hela Sydafrika men den mest kända ligger i Tsitsikamma där man svingar sig på en vajer mellan höga träd. Kostar R495 per person och nyligen har man öppnat ett centre i Elgin bara drygt en timme öster om Kapstaden.

5. Hästridning– En lite mer rofylld aktivitet och som man också kan göra på ett flertal olika platser, är att rida. Rid i ett viltreservat med zebror och giraffer runt dig, el på en vacker strand. Reser man med tonåringar och ska spendera några dagar i vindistrikten, så är hästridning bland vinrankorna något som brukar roa hela familjen.
 

6. Vandringar- I Sydafrika finns det hur många olika vandringsleder som helst att välja mellan.  Från kortare vandringar ute vid godahoppsudden el uppför taffelberget, till flera dagar långa vandringar som man måste förboka flera år i förväg (Otter trail är en sådan).I nationalparkerna är lederna oftast väl markerade och enkla att hitta men vill man få mer information om den fantastiska floran så rekommenderar jag varmt att boka en privat guide.

7. Paragliding- Finns flera ställen man kan prova på paragliding el skärmflygning (jag själv har gjort det i Wilderness) men populärast är nog att göra det i Kapstaden där man oftast gör det antingen från Signal Hill el Lion´s Head. Kostar R1150 per person.

8. Surfa I Sydafrika är surfing väldigt populärt och i Muizenberg som ligger ca 30 min med bil söder om Kapstaden, finns en perfekt strand att lära sig på. Här kan man hyra brädor el boka in sig för surflektioner.

9. Helikopterturer– Att se Kapstaden från ovan är alltid trevligt och det finns flera olika helikopterturer att välja mellan. Pris från ca R1150 per person och uppåt. Ibland finns det riktigt bra specialerbjudanden så värt att jämföra priser.

(Visited 119 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.