Lucka 9: Reglerna för att resa med barn till Sydafrika ändras

Glada nyheter! I slutet av november kom äntligen beslutet att reglerna om personbevis när man reser med barn under 18 år till Sydafrika, kommer att ändras. Man kommer alltså inte behöva visa upp något personbevis el “unabridged birth certificate” för minderåriga längre. Ett efterlängtat besked för hela turist-industrin, som starkt kritiserat det förra systemet som infördes 2015.

Vi är på väg hem från Sydafrika i detta nu och ingen som frågat oss om personbevis för barnen…Däremot rekommenderar jag alla som ska resa över jul och nyårs-perioden att ändå se till att beställa personbevis innan resan, ifall att vissa flygbolag inte riktigt ändrat sina rutiner vid incheckningen. Ska barnet resa med endast en förälder, är det fortfarande vissa dokument som behövs, så det behöver man kolla upp ordentligt innan resan.

UPPDATERING– I feb 2019 så har fortfarande inte dessa nya regler börjat gälla överallt utan flesta flygbolag frågar fortfarande efter personbevisen så se till att ni har dessa med- Minna

(Visited 334 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Lucka 9: Reglerna för att resa med barn till Sydafrika ändras
  1. Camilla Benkeson skriver:

    Hej Vi är i Syd-Afrika nu och vi var tvungna att visa både innan vi gick på planet i Istanbul och när vi kom till Imigration i Kapstaden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.