Lucka 4: Bra appar att ladda ned inför Sydafrika-resan

I dagens lucka tänkte jag tipsa om några appar som jag själv använder väldigt mycket här i Sydafrika, och som jag tror många av er kan ha användning av under er Sydafrika-resa.

För att kunna använda de flesta appar, krävs att man har wi-fi el internet och personligen tycker jag det är värt att skaffa ett kontantkort på plats och ladda på med data. Finns ett flertal mobil-operatörer som Vodacom, MTN, CellC mfl.

Alternativt tar ni med en begagnad mobil som ni köper ett kontantkort för och sedan kan ni sätta den på internetdelning så att hela familjen får tillgång till wi-fi under resan. Se till att ni har erat pass med när ni köper SIM-kortet då butiken behöver göra en sk “RICA” registrering.

Uber- Absolut enklaste och billgaste sättet att ta sig runt i de större städerna, är genom denna smartphone-taxi tjänst. Ladda ner appen och registrera ditt kreditkort så sköts betalningar automatiskt på plats och man slipper tänka på kontanter, el på att chauffören ska hitta. Använd koden: vm8ym7vjue så får ni rabatt på er första resa. Finns en annan likvärdig app som heter Taxify.  

Waze- Kör man runt på egen hand så är denna gps-app klockren att använda. Den räknar ut resrutten i realtid och man får notifikationer om det är fördröjningar pågrund av vägarbeten, trafikolyckor el liknande. Eftersom den är “community based” och alla hjälps åt att hålla informationen så uppdaterad som möjligt och tipsa varandra om trafikförhållandena, så funkar den här appen oftast bättre än google maps el liknande.

Dineplan– Bra app att använda för bokning av restauranger. Man kan söka på specifika städer el områden på ett visst datum och göra bokningen med ett enkelt tryck. Kräver restaurangen deposit så får man ett mejl med betalningslänk och man får även en bra översikt över alla sina bokningar. Rekommenderas varmt framförallt i Kapstaden och vindistrikten där det gäller att ha framförhållning. Enda nackdelen är att man endast kan boka upp till 6 personer och annars får man kontakta restaurangerna via mejl el telefon.

Tripadvisor- Jag är lite tudelad när det gäller Tripadvisor då jag inte alltid tycker de boenden som ligger högst upp, håller måttet..men för restuaranger så funkar appen helt ok och det finns ofta relevanta och hyfsat aktuella kommentarer och recensioner.

Appar för att identifiera djur- Finns ett myller av olika appar att välja på och oftast får man all information man behöver från guiden så en app känns överflödig men vi brukar kolla upp fåglar på t.ex. Roberts Birds el Newman´s Birds. (Båda dessa kostar dock en del)

Ska man köra runt i Krugerparken på egen hand, kan t.ex. Latest Sightings komma väl till hands…

WhatsApp- I Sydafrika använder ALLA whatsapp (i mycket törre utsräckning än i Sverige skulle jag vilja påstå) och det är ett smidigt sätt att hålla kontakten med varandra. En chat-app som man kan använda för att undvika skicka dyra sms. Facebook Messenger el skype funkar ju också.

Har ni någon egen favorit-app som ni tycker jag missat så lämna gärna en kommentar här nedan.

(Visited 565 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
One comment on “Lucka 4: Bra appar att ladda ned inför Sydafrika-resan
  1. Olle Fagerstedt skriver:

    Jag är sugen på att se hur appen “PlantSnap” fungerar i Sydafrika, det är en växt-identifierar app som fungerar helt ok i Sverige, den har en AI-algoritm som påstår sig identifiera 90% av världens växtliv. Kul för hobbybotanikern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.