Lucka 23: Hotell och Guesthouses i Kapstaden

Som vanligt avslutas julkalendern med min guide till Kapstaden, uppdelat på två luckor. I dagens lucka ger jag tips på en del trevliga boenden.

Hotell i Kapstaden

Finns hur många hotell och guesthouses som helst att välja på i Kapstaden men här kommer fem bra alternativ. I mitt tycke spelar det ingen jättestor roll i vilket område man bor, så länge det är hyfsat säkert, eftersom man ändå oftast tar en Uber el taxi på kvällarna.

Kapstadens centrum känns ganska litet och att ta en Uber från ett område, för att äta middag i ett annat, kostar ca femtilappen enkel resa så det blir inga större kostnader.

Cape Milner har superbra läge

Cape Milner Hotel***+ Vill man bo hyfsat centralt, med närhet till Kloof Street och ett stort utbud av restauranger, funkar det här hotellet alldeles utmärkt. Pris från ca R2050 per person och natt inkl frukost.

Blackheath Lodge är en stor favorit hos våra kunder

Blackheath Lodge****-  

Trevligt guesthouse i populära området Sea Point. Mysigt litet poolområde och fina detaljer och inredning. Här känner man sig alltid mycket väl omhändertagen. Här är några bilder från vår vistelse där i november:

Pris på Blackheath Lodge: ca R2000.00 per person och natt inkl. frukost och uppåt

3 Hotel

3 Hotel***+– Ett boutique hotell i området Oranjezicht vid foten av Taffelberget. En gammal K-märkt byggnad som man nyligen renoverat. Välutrustade rum, en takterass med fantastiska vyer och en pyttepool att svalka sig i.

Pris från R1940 per person och natt inkl frukost.

Azamare i Camps Bay

Azamare****+- Vill man bo i Camps Bay med närhet till havet så är detta ett riktigt härligt alternativ. Snygga allutrymmen och hög service nivå.

Pris: från R2250 per person och natt inkl frukost.

Commodore Hotel****: Vill man bo nere vid Waterfront och kunna promenera även under kvällstid, är detta ett relativt prisvärt hotell.

Pris: Från ca R2200 per person och natt inkl frukost.

Och vill man bo riktigt bra nere vid Waterfront så är Cape Grace***** ett supefint hotell.

An African Villa

An African Villa***+- Utan tvekan det guesthouse vi använder allra mest i Kapstaden och som vi samarbetat med i snart 10 år. Ligger i utkanten av centrum i lugna området Tamboerskloof . Litet och personligt med hög servicenivå och ägare som själva är på plats och delaktiga i den dagliga verksamheten. Riktigt bra frukost.

Pris: Från R1050 per person och natt inkl frukost.

Vill man komma ner i pris och hellre bo på ett vandrarhem, är The Backpack ett bra alternativ. Kostar från ca R700 per person om man vill ha rum med eget badrum.

(Visited 409 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.