Lucka 22: Malaria-fri safari i Sydafrika

Många oroar sig för malaria och vill helst slippa ta ställning till profylax el inte, speciellt om man reser med yngre barn så i dagens lucka får ni förslag på safari-lodger som ligger strax utanför Port Elizabeth, i ett helt malariafritt område.

 

malariafri safari

Området utanför Port Elizabeth

Det allra vanligaste upplägget är att man gör en rundresa mellan Kapstaden och Port Elizabeth och väljer att göra sin safari i något av reservaten som ligger drygt en timmes körning nordost om Port Elizabeth. Alternativt flyger man fram och tillbaka från t. ex. Kapstaden. I detta området finns ett tio-tal olika alternativ och för dagens lucka har jag valt ut tre av dessa.

Kariega main lodge

Rymliga timmerstugor på Main Lodge i Kariega Private Game Reserve

Kariega Private Game Reserve-

Populärt viltreservat dit många svenskar åker och är extra populärt hos barnfamiljer eftersom de har bra upplägg med stora, rymliga stugor med plats för upp till 6 personer. Man har 4 olika lodger att välja mellan, alla i olika prisklasser där Main Lodge är mer ett “budget alternativ” och familjeanpassat, medan deras nya lodge: Settler´s Drift är påkostat och otroligt lyxigt.

Pris: Från R4000 per person och natt inkl alla måltider och 2 safaris per dag. Halva priset för barn under 12.

Pumba Water Lodge

Pumba Water Lodge

 

Pumba Game Reserve- 

Stort reservat som är känt för att ha något så ovanligt som vita lejon. Boendet är 5-stjärnigt med stora, härliga rum, alla utrustade med egen liten pool man kan svalka sig i och i priset ingår såväl måltider, dryck och safari. Man har två olika lodger att välja mellan, båda med endast 11 och 12 rum vardera, som gör att antalet gäster är lågt så här får man en väldigt privat känsla med hög service-nivå. Stor favorit hos våra kunder som är på bröllopsresa, men även hos familjer som vill unna sig det där lilla extra (finns ett par familjerum). Inga barn under 6 tillåtna på safari. Barn under 12 betalar halva priset.

Pris: R5850 per person inkl alla måltider, dryck och 2 safaris per dag.

 

Lejonungar tittar fram liten

shamwari-elefant

Shamwari Private Game Reserve-

Ett av de mer kända viltreservaten i Sydafrika, som fått mycket publicitet i samband med att det populära tv programmet- Shamwari, ett liv i det vilda spelats in just här. En av våra personliga favoriter och är precis så där som man hoppas och drömmer om att safari ska vara. Guiderna är alla extremt duktiga och man blir så otroligt väl omhändertagen och ompysslad.

Här har de inte mindre än 6 olika lodger att välja mellan, alla med olika tema och layout, med en helt egen familjelodge, Riverdene, speciellt anpassat för barn.

Vill man ha det “där lilla extra”, kan vi varmt rekommendera Eagles Crag el Bayethe Tented camp som passar perfekt på smekmånaden el om man vill fira någon som fyller jämt osv.

Beyethe Tented Camp

Beyethe Tented Camp

Pris på Shamwari börjar från R5905 per person och natt inkl måltider och 2 safaris per dag och vi har även ett 3-nätters paket där vi inkluderat transfer till och från Port Elizabeth.

 

(Visited 389 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.