Lucka 20: Leeu Estates

När jag nyligen fyllde 40, firade vi med en natts boende på lyxiga Leeu Estates i Franschhoek. Ett helt fantastiskt dygn med massa god mat och vin och framförallt: avkoppling och välbehövlig sömn.

Detta hotell ägs av indiska affärsmannen Analjit Singh, som under en resa till Sydafrika under fotbolls-VM 2010, föll pladask för Franschhoek. Sedan dess har han köpt ett antal fastigheter i området och man brukar skoja om att han snart äger hela samhället.

5-stjärniga hotellet Leeu Estates, ligger strax utanför själva centrum, med milsvida utsikt över hela dalen.

Hotellet i sig är utspritt över flera separata byggnader och man får känslan av att vara på ett större resort, när man skjutsas runt i en golfbil till och från sviten. Finns ett jättefint Spa med pool, restaurang och dessutom har Mullineux Wines ett tasting room, där man som gäst på hotellet, får en gratis vinprovning.

Vill man åka ner till Franschhoek centrum, erbjuds gratis shuttle.

Rummen håller också väldigt hög standard och har allt man förväntar sig på ett 5-stjärnigt hotell. Vi passade på att beställa room service för sen lunch och den relativt enkla mackan i dessa underbara omgivningar, blev en av resans höjdpunkter!

Massa intressant konst utspritt över hela hotellområdet

Den nyöppnade restaurangen Le Chéne, serverade också väldigt bra mat på kvällen och detta är ett ställe som jag tycker alla ska boka in för en middag, även om man inte bor på hotellet. Se till att boka ett tidigt bord och njut av en sundowner med utsikt över de vackra bergen.

Supermysigt!!

Jag är supernöjd med den här 40-års presenten och Leeu Estate är verkligen något jag kan rekommendera er som vill lyxa till det, el som planerar sin bröllopsresa el ska fira något.

Pris för boendet: Från R5000 per person och natt.

(Visited 187 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.