Lucka 11: Stanford- en gömd liten pärla

Här kommer ett litet tips till alla våra återkommande kunder och er som varit i Sydafrika ett flertal ggr, och som vill hitta på något nytt. Åk till Stanford!

Stanford är ett pyttelitet samhälle i området Overberg, några timmars bilresa från Kapstaden och här har det hänt massor senaste åren!

Kommer ihåg när jag körde igenom byn för första gången för 10 år sedan, att “enda” attraktionen då, var ett besök på Birkenhead Brewery (idag en del av Walker Bay Estate). Idag har man inga som helst problem att få tiden att gå och vill man ha några avkopplande dagar och njuta av god mat och idyllisk lantmiljö, kan jag varmt rekommendera att man spenderar några nätter i området. Spenderar man några nätter i Hermanus, är en liten tripp till Stanford en perfekt dagsutflykt.

Här är tips på några trevliga ställen att besöka:

Springfontein

Här har de en superpopulär fine-dining restaurang som i år fanns med bland de nominerade resaturangerna på Eat Outs topplista och det finns även boende. Bör bokas i tid!

Misty Mountain Wines- 

Vingård som också erbjuder boende

www.stanfordvalley.co.za

Manor House restaurant at Stanford Valley Guest Farm

Stanford Valley Guest Farm

Denna gård ligger en mil utanför själva byn och här erbjuds boende och den populära restaurangen Manor House med riktigt bra mat.

Graze Slow Food Café

Populär restaurang inne i själva byn.

Klein River Cheese

Trevligt ställe för picknick.

La Trattoria

Italienare med stort utbud av färsk pasta, gelato m.m.

Marianas

Riktigt “country cooking” där frun Mariana lagar maten medan hennes man Peter tar hand om gästerna. Ligger i anslutning till Stanford Hotel inne i centrum.

Stanford Hills Estate

Här finns self-catering boende och en riktigt trevlig restaurang med bra mat och fin utsikt: The Tasting room. Finns även picknick. Bra lunchstopp som passar hela familjen.

(Visited 246 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,
One comment on “Lucka 11: Stanford- en gömd liten pärla
  1. P skriver:

    Haha, vi åkte faktiskt igenom där idag! På väg till Platbos Forest. (Pga ett tips jag tror jag läste nån annanstans på din sida.) Lunchade i Hermanus. Kallt och blåsigt där idag, men galet vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.