Lucka 11: Load Shedding

Om ni planerar en resa till Sydafrika nu i december, vill vi bara göra alla uppmärksamma på att man för tillfället har sk Load Shedding i Sydafrika.

Det betyder att man försöker spara ström, genom att stänga av elektriciteten i alla hushåll under olika schemalagda perioder. (Bakgrunden till varför man har dåligt med elektricitet är en långdragen historia)

För tillfället har man stage 3 el 4 shedding, vilket betyder att flesta hushåll är strömlösa 3ggr per dag, ca 2-3 timmar per avbrott. När vi kom hem till min kollega Madelen igår, blev det ett par timmars jobb i mörkret…i den mån vi hade tillgång till internet dvs.

På restauranger m.m har de flesta ställen egen back-up generator, men ni kommer säkert höra mycket frustration från lokalbefolkningen om ämnet och det kan vara bra och veta vad load shedding är.

(Visited 198 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.