Julstämning? Inte direkt

Varje år blir jag lika förvånad att julen krupit på utan att jag märkt något och likadant har det varit i år. Är inte förrän den senaste veckan som jag blivit påmind om julen på grund av att det spelas julsånger på radion..Och jo, har även fått smaka på Gabriellas goda lussekatter i flera omgångar (deras lilltjej fyllde 5 i helgen och då fick vi mumsa på både mjuk pepparkaka, Annas pepparkakor och lussekatter 🙂 Lyx!!!


Enda julpyntet här hemma består av en adventsljustake med gammal mossa hemifrån som mamsen tog ner hit typ 2007…

Jag har aldrig varit ett jättefan av julen eftersom jag tycker den ekonomiskt suger glädjen ur många människor och att det är så mycket måsten och stress för de flesta…men visst är en vit jul hemma med nära och kära ganska mysig ändå.

Hat/kärlek…

Eftersom vi kommer fira jul här i Sydafrika så blir det istället mer av ett “midsommar firande”. Och midsommar gillar jag! Vi kommer vara ett gäng som käkar lunch på julafton och då brukar jag försöka laga en hel del svensk mat fast man skippar alla “tunga” rätter och lagar mer “somrig” mat. Pajer, sill och knäcke, kalles, kokta ägg, räkor, janssons förstås och en hel drös med sallader.
Och sen försöker jag mig alltid på en morotslåda, som ju är ett måste på det finska julbordet..och ibland lyckas jag, ibland inte…

Vi har dessutom väldigt många kunder här nere under den perioden så precis som alla föregående jular här nere, kommer jag jobba.

Och sen vet jag att på annandag jul ska vi se till att inte gå utanför dörren. Sydafrikanerna har en vana av att åka till stranden under jul och mellandagarna så föregående år har det varit total trafik kaos här nere på kaphalvön. Ett år tog det mig 3 timmar att köra från stan och hem…

(Visited 56 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.