Jobbar som guide igen

Nu börjar sommaren här i Sverige så sakteliga gå mot sitt slut och det betyder också att min guide-säsong snart är över. I sommar har jag nämligen för första gången på flera år, guidat i skandinavien.

Ombord Hurtigruten i juni

Innan vi fick barn, var guidandet en viktig del i mitt företagande och jag guidade deltid under många år men när Wilmer föddes, kändes det som att det var slut-guidat och jag la mina “guide skor” på hyllan och lade all fokus på våra resor till Sydafrika istället. Men ju äldre barnen blivit, desto mer har längtan och lusten efter att få guida, krupit sig på och när jag tidigare i år fick frågan om jag ville köra en tur nere i Sydafrika för ett av de stora reseföretagen , så tackade jag lite oväntat ja.

Den resan gav mig mersmak och jag blev påmind om vilket himla roligt jobb det är och när ett amerikanskt bolag frågade om jag ville guida turer i Skandinavien under sommaren så kom vi i famljen överens om att jag skulle prova.

På måndag åker jag till Köpenhamn för att köra sista turen för i år och det har varit så kul!

I samma veva kommer Sydafrikaexperten fira 10 år och jag är superpeppad på en ny säsong. Återkommer till detta under nästa vecka men känns fantastiskt roligt att vi hittat en bra balans och att jag inte spenderar all min tid på kontoret längre.

(Visited 118 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.