Hipp Hipp Hurra!

Stort grattis till Fredric som fyller år idag!

Födelsedagsbarnet jobbar på guesthouset hela dagen men har önskat sig pannkakor till middag så vi firar honom då.
Dessutom har vi en egen liten tradition på guesthouset, jag och Fredric och personalen..Så fort någon fyller år, köper vi stor tårta och “fikar”. Fredric har lärt tjejerna detta svenska ord och de tycker det är ett väldigt trevligt koncept!

Annars håller jag för tillfället på och försöker skaffa telefonlinje. Vi har tidigare valt att inte ha någon hemtelefon men efter en massa internet-krångel, har vi tillslut bestämt oss för att installera en telkom linje, så att vi ska kunna skaffa bättre internet (via ett annat företag).

Lättare sagt än gjort…

 Först och främst har vi fått vänta 3 veckor på en tid för installation, det efter att jag först varit tvungen att lägga en deposition på R700 för att jag inte är sydafrikansk medborgare… (Tror jag pratade med 3 olika säljare innan vi kom fram till det)
Så idag är det äntligen dags.

Och som med mycket annat så tar dessa stora företag för givet att alla vet exakt hur allting fungerar..Igår kl 15.00, dagen innan installation får jag ett sms med en friendly reminder att jag måste ha en “certified copy” av mitt pass att ge till de som ska installera linjen..Så imorse, direkt efter gymmet, åkte jag till polisen för att få denna fjantiga stämpel på passkopian…Att allt ska vara så himla omständigt!!!

Men, vi får väl hoppas att allt funkar som det ska idag och att vi snart kan få internet som inte påverkas av ett träd som står i vägen för vår router, el att studenterna som sitter med huvud-routern, glömmer fylla på el osv…

(Visited 42 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.