Guesthouses som vi gillar

Varje år försöker vi skriva en rad el två om de guesthouses som många av våra kunder, och vi själva såklart, gillar. Rent generellt sett så är standarden på guesthouses och B&B´s här nere mer än ok. Många ggr kan jag tycka att frukosten och standarden på boendet håller bättre klass än på ett hotell.

Men sedan är det självklart också en prisfråga. Många av våra kunder spenderar inte speciellt mycket tid på rummet, utan lägger hellre pengarna på mat, dryck och aktiviteter…så ofta är det ett mellanklass B&B man väljer.

Under närmaste månaden kommer vi skriva lite om några av alla de ställen vi använder, baserat på feedbacken vi fått från våra kunder förra säsongen.

Först ut är Mont Fleur B&B , Cinnamon Boutique  och Dolphin Dunes i Wilderness, eftersom jag ändå åkte igenom det området tidigare igår.
Wilderness är en liten semesterby i början av Garden Route om man kör från Kapstaden. Tar ca 5 timmar att köra så det brukar passa bra som ett första stopp när man lämnat Kapstaden.

 Vill man komma ner i pris, så är Mount Fleur ett helt ok val. Hyfsat enkelt boende, men på gångavstånd från centrum, stranden, nationalparken m.m. Perfekt att ha som bas om man planerar att göra mycket aktiviteter i området.
Pris: Från R375 per person och natt inkl frukost.Cinnamon Boutique är snäppet dyrare men passar perfekt för den som vill ha en fin pool och sola och bada. Ligger mitt i centrum så tyvärr inte mycket havsutsikt, men extremt nära läge till allt och det tar bara några minuter att gå ner till stranden.
Pris: R625 per person och natt inkl frukost.

Mysigt poolområde på Cinnamon Boutique

Finns även ett flertal fina ställen en liten bit utanför själva byn, med helt makalös utsikt mot havet, men då måste man ta bilen till restauranger osv… Ett av dessa ställen är Dolphin Dunes som ligger precis vid havet, med egen liten plankgång ner till den milslånga stranden.

 Pris från ca R650 per person och natt inkl frukost.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.