Garden Route: Wilderness

Lovade att tipsa om lite boende längs med Garden Route och tänkte börja med lilla semesterbyn Wilderness.

Wilderness ligger ca 400km öster om Kapstaden i början av Garden Route och är ett perfekt första stopp. Om man ska köra från Kapstaden-Garden Route t/r brukar jag rekommendera att man kör N2 ena vägen och R62 andra vägen. R62 är en lite längre och framför allt mindre väg, men ack så vacker!

I Wilderness finns massor av boende alternativ bestående av framförallt Guesthouses och B&B men också några hotell.

Finns en milslång strand som är helt underbar att promenera längs men kanske inte den mest badvänliga då strömmarna kan bli väldigt starka. Själva byn är ganska liten med några restauranger, postkontor, pub, mack och andra diverse småställen men det känns fortfarande ganska “unspoilt” jämfört med vissa andra orter.
Finns ett antal olika aktiviteter att välja på i området. Wilderness har en egen National Park och vid Eden Adventures kan man hyra kanot och paddla ner för floden för att sedan göra en vandring till ett vattenfall där man kan bada. Riktigt mysigt. Garden Route har blivit känt för den vackra urskogen men ofta är det svårt att få känslan av det längs N2 (motorvägen) så jag tycker definitivt att alla borde göra åtminstone en vandring i en national park el natur reservat under sin vistelse…
Exempel på andra aktiviteter är hästridning, kloofing, absailing, paragliding, surfing och mycket mer. För den golf intresserade finns flera bra golfbanor i George och även Mossel Bay, ca 40 min bort. Vill man göra en dagsutflykt kan man köra till Oudtshoorn och t ex besöka en strutsfarm el Cango Caves, de berömda kalkstensgrottorna. Har man barn kan ett besök vid Cango Wildlife Ranch vara intressant där de har ett “cheetah project” där man för några hundralappar kan få klappa en gepard el dyka i bur med krokodiler!
För barnfamiljer kan dessutom en Game Drive på Safari Lodgen Botlierskop vara av intresse då många andra safari ställen tyvärr har åldersgräns. Denna safari lodge har inga kattdjur lösa och kan därför även låta mindre barn följa med på game drives. På Botlierskop kan man även rida på elefant.
Ett annat dagsutflykts mål är såklart Knysna som ligger ca 40 min österut, vidare längs Garden Route.

Knysna el (Najsna som det uttalas) har fått flera utmärkelser som Garden Route’s turistort nummer ett och det finns många trevliga ställen här också, men personligen tycker jag att det räcker med ett dagsbesök. Åk gärna ut på “the featherbed experience” som tar er ut med en liten båt till ett privat naturreservat där man får göra en otroligt vacker vandring med fantastiska utsiktplatser. Efter vandringen avslutar man med stor lunchbuffet för att sedan återvända tillbaks till Knysna. Turen tar allt som allt ca 4 timmar.

Knysna är även känt för att odla ostron och på Oyster Company kan man få en inblick i hur man odlar och även såklart smaka.
Vill man shoppa så är det egentligen bara Knysna el möjligtvis Garden Route mall strax utanför George som har flertalet affärer så om det är något specifikt man behöver kan det vara bra att skaffa det här.

Även om Wilderness är litet så finns det ett flertal bra restauranger att välja mellan. En av mina absoluta favoritrestauranger längs hela Garden Route hittar ni på Cinnamon Boutique Guesthouse som för övrigt även har jättefina rum. Här kan man avnjuta en fantastisk 4 rätters middag och bli ordentligt uppassad till ett rimligt pris. En annan “fine dining” restaurang som är värd att nämnas är Serendipity som också de har rum av högsta klass.

Om man hellre vill ha något lättare och på mindre budget så slår aldrig Pomodoro fel. En enkel italiensk restaurang med bra pizza. Blir dock snabbt fullt så bäst att boka bord.
Även om Wilderness fortfarande kan klassas lite som en oupptäckt pärla så blir det snabbt fullbokat så jag rekommenderar alltid att man har bokat sitt boende i förväg. Speciellt om man ska resa under Dec-Jan som är de populäraste månaderna. Andra bra boende alternativ förutom de jag nämnt ovan är:
The Dune Guest Lodge – Litet lodge precis vid havet med fantastisk havsutsikt och personlig atmosfär.

Palms Wilderness – mysigt litet hotell med mycket bra restaurang.
Boardwalk Lodge- Prisvärt lodge där man verkligen får känslan av urskogen. Ganska mycket trappor men väl värt för utsikten. Även bra för familjer el större sällskap eftersom de har stugor med självhushåll.
Hoppas detta ger er inspiration till att vilja stanna i Wilderness och nästa gång tänkte jag tipsa om Plettenberg Bay som nästa stopp längs Garden Route.
(Visited 362 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Garden Route: Wilderness
  1. Täby-Kapstaden skriver:

    Vi får börja planera våra kommande helger i Sydafrika efter dina blogginlägg! Vi har mycket kvar att se och utforska. Ska bli så spännande. Tack för alla goda input. Din blogg kommer bli mitt lilla uppslagsverk när jag behöver veta något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.