Förväntningar som folk har på Sydafrika

Idag har jag haft en riktig superdag! Helt underbart väder med strålande sol, lagom bris från havet och produktiv dag på jobbet.

Visst känns det lite jobbigt att behöva sitta på kontoret hela dagen när det är så fint väder men vi har ju så många fina dagar här nere att man får bita ihop. Skulle liksom inte funka om man bestämde sig för att vara ledig så fort det var fint väder..

Kändes ändå helt ok att äta lunch på altan med ett kallt glas rosé och några minuter i solen, istället för snö och kyla som jag förstått att ni fått hemma i Sverige.

För några dagar sedan åkte vi upp till Signal Hill eftersom Fredric inte varit där tidigare och det är perfekta stället att få bra överblick av stan. Man får självklart jättebra utsikt över hela Kapstaden från Taffelberget också, men eftersom Signal Hill ligger lite längre ner, syns allt mycket tydligare.

Appropå Taffelberget så har jag pratat med flera kunder de senaste veckorna som var förvånade över att det blåser såpass mycket här att linbanan upp till taffelberget ofta stängs ner. Flera av mina kunder har inte lyckats ta sig upp alls under flera dagars tid.

Och så är det tyvärr. Jag har haft grupper tidigare som varit i stan en hel vecka och inte lyckats ta sig upp en enda dag! Så för er som är på väg ner hit, se till att ni förbokar en biljett på nätet här.

De gäller i 14 dagar och på så sätt slipper ni åtminstone en del av kön när det väl är fint nog väder och alla vill upp på en och samma gång.
Förresten, priset har nu gått upp för linbanan och nu kostar det R170 att åka upp och ner.
Ser man att det är klart väder, inga moln och ingen vind ska man se till att ta sig upp PRONTO!

Samma sak med Robben Island. Man tar en färja ut till Robben Island och även den blir inställd titt som tätt pågrund av vädret. Och biljetterna tar slut långt innan så köp de hellre online här.
Igår käkade vi lunch på Harbour House med en vingrupp som vi har här nere just nu. En grupp glada vin-entusiaster som firar 25 års jubileum!
Kul!
Men när vi började prata om Safarin som de ska göra så blev de förvånade när jag sa att reservaten och nationalparkerna har stängsel…ytterligare en grej som jag vill förtydliga.
Det finns inga “helt vilda” djur i Sydafrika. Alla parker inkl Kruger har stängsel runtomkring. Likaså de mindre privata reservaten.
Och så är det även i Kenya… men det är klart man inte ser dessa stängsel på National Geographic och ärligt talat så är det sällan man störs av det eftersom dessa områden är enorma…
I helgen blir det diverse transfers till och från flygplatsen och sen hoppas jag faktiskt kunna ta mig ett dopp i havet på söndag..borde vara ca 16-17 grader nu…brrr
(Visited 76 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
3 comments on “Förväntningar som folk har på Sydafrika
 1. Roy skriver:

  Hej Mina,

  Would just like to clarify that there are "totally wild" animals in SA! Antilope, baboons, apes and other animals are still roaming free on the countryside (although not as much as in the parks). There are even leopards in the magallies mountains! What you will not find is elephants, lions, rhinos! In other words most of the big 5! Enjoying your blogg, keep upp the good work:)

 2. admin skriver:

  Thanks Roy for your comments..love getting feedback 🙂

  Yes, there are still some wild animals, I should have been more clear on that but what people seem very surprised about, is the fact that all National Parks and Private reserves are fenced..That's what I wanted people to understand..So they know what to expect..

  Great to have an SA follower! Thanks Roy!

 3. Anonym skriver:

  And don´t forget wild lions,hyenas and cheetahs in the Northern Province! And of course the very very few WILD elephants in the Knysna forest!
  /Lars

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.