Familje-vänliga hotell i Kapstaden

Att planera en resa för hela familjen är inte alltid det lättaste och i Kapstaden kan det ibland vara svårt att hitta mindre B&B´s och Guesthouses som är barnvänliga. Är många ställen som har 12 el 14-års gräns.

Reser man med lite yngre barn, är det många ggr smidigast att boka ett lägenhetshotell så att man kan laga lite egen mat om man vill det. Plus att det då ofta finns separat vardagsrum och kök så att man helt enkelt har lite mer utrymme.

 Finns ett stort utbud av lägenheter som man enkelt bokar via samlings sajter som: www.booking.com, www.hotels.com, 

En agent som vi använder en hel del är: FZP Apartments som har lägenheter utspridda över hela Kapstaden. Bra priser.

Vill man hellre hyra ett hus, kan man kika på ställen som:

www.capestay.co.za

www.capsol.co.za

www.flipkey.com

Vi har i år bestämt oss för att inte längre hjälpa till med hushyra. Anledningen till detta är att husägarna oftast vill att vi som agent ska lägga på vår provision på deras vanliga priser, vilket skulle innebära att det blir dyrare för er att boka genom oss, och detta är mot våra principer…
Dessutom har vi haft en del andra problem med just hushyra och känner rent generellt att det gett oss mer huvudvärk och jobb, än det varit värt.

Vill man hellre bo på hotell så är exempelvis: Southern Sun Waterfront ett riktigt bra alternativ.
De har nämligen rum med 2 dubbelsängar där barnen bor gratis (men betalar extra för frukosten). Hotellet har helt ok standard och ligger på ca 10-15 min gångavstånd ner till Waterfront och samma avstånd in till centrum. Finns en gratis shuttle buss som går till Waterfront en gång i timmen och hotellet har även pool och alla rum har A/C.

Pris: ca R2000 per natt för en familj på 4 personer (ca 1300kr per natt).

40 Winks Guesthouse

Vill man komma ner i pris, har 40 winks Guesthouse ett par familjerum till riktigt bra pris: R1390 per natt inkl frukost (ca 900kr per natt). Detta är ett lite enklare Guesthouse men funkar helt ok för de som ändå spenderar mesta tiden ute och bara vill ha någonstans att sova, ta ett dopp i poolen osv…

Planerar man att göra en lite längre rundresa, har vi ett paket som heter just Familjeresan där vi valt ut boenden som passar bra för familjer med barn under 12 år.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.