Exempel på en resa till Sydafrika

För att ni som letar resor till Sydafrika ska få ett hum om hur det kan se ut och vad folk generellt vill se så kommer här ett exempel på en av de resor jag nyligen satt ihop till ett par som ska åka i slutet på Januari 2011.

Dag 1-3 Ni landar i Kapstaden där ni får transfer till ert boende: Villa Cape Adventures beläget i trevliga området Tamboerskloof med närhet till flertalet restauranger och gångavstånd till centrum. Här bor ni 3 nätter inkl frukost. Under dag 2 & 3 utforskar ni Kapstaden med en runda på sightseeingbussen, linbana upp till Taffelberget, Camps bay, Waterfront, kåkstäder, Robben Island m.m

Dag 4 & 5– Idag plockar ni upp er hyrbil och kör ner mot Kaphalvön där ni ska bo på hemtrevliga Clovelly Lodge i 2 nätter inkl frukost.
På vägen stannar ni till I Hout Bay, kör supervackra kustvägen: Chapman’s Peak, tar ett dopp i havet vid Fishhoek beach och äter en sen lunch på någon av restaurangerna i Kalk Bay. Nästa dag besöker ni Boulders pingviner, Godahoppsudden, Cape Point och mycket mer
Dag 6 & 7– Från Kaphalvön fortsätter resan mot vindistrikten där ni bor på en av de minsta vingårdarna i Stellenbosch området: Lovane. Här bor ni i 2 nätter inkl frukost och dag 7 besöker ni flertalet av gårdarna i området genom att ta hop on-hop off bussen Vinehopper.

Dag 8-10- Nu fortsätter resan genom ett fantastiskt vackert landskap när ni kör på R62-världens längsta vinrutt vidare mot Garden Route. På vägen stannar ni bl a till i Oudtshoorn på en av många strutsfarmar i området för att lära er lite mer om detta märkliga men fascinerande djur.

Ni kommer fram till Hildesheim, strax utanför Wilderness, sen eftermiddag för ett par avkopplande dagar vid Garden Route. I området finns flera vackra vandringsleder, man kan prova på aktiviteter som kloofing, absailing, dyka med vithaj, bada, surfa och mycket mer!
I Wilderness som bara ligger några km bort finns dessutom flertalet superba restauranger att välja på.

Dag 11& 12– Dags för Safari! Ni fortsätter längs Garden Route mot port Elizabeth. En bit norr om staden ska ni checka in på Schotia Safari för ett 2 nätters safari paket. I detta ingår boende i enkla hyddor, 2 game drives per dag och måltider. Safarin blandas med besök i Addo National Park och Schotias egna reservat.

Dag 13- Efter morgonsafari checkar ni ut och kör den korta sträckan till Port Elizabeth för att lämna av hyrbil och ta ett inrikesflyg till kapstaden för vidare flyg hem till Sverige.

I detta paket ingår följande:
  • Transfer från Flygplatsen
  • 3 nätters boende på Villa Cape Adventures inkl frukost
  • 2 nätters boende på Clovelly lodge inkl frukost
  • 2 nätters boende på Lovane winery inkl frukost
  • 3 nätters boende på Hildesheim Guesthouse inkl frukost
  • 2 nätters Safaripaket på Schotia Safari
  • 10 Dagars bilhyra. Toyota Corolla el liknande inkl Standard försälring och fria mil.
  • Informationsfolder med vägbeskrivningar kartor och nyttiga tips innan resa
  • 24 timmars jourtelefon under resans gång

Pris: ZAR 9690.00 per person
Eftersom dessa gäster kommer köra enkelväg mellan Kapstaden och Port Elizabeth tillkommer en sk “One Way drop off fee” som kostar ca R550 och inrikesflyg från Port Elizabeth till Kapstaden kostar från R550 och uppåt och kan enkelt bokas på http://www.saflights.co.,za/
Ja, så kan alltså en resa se ut så om ni precis som A & C vill ha hjälp att sätta ihop något liknande så kontaktar ni mig på: info@sydafrikaexperten.se
Och kom ihåg, det kostar inget extra!

(Visited 68 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.