En ostbricka helt i min stil

Igårkväll besökte vi Jordan Restaurant som drivs av den populära kocken George Jardin, som tidigare drev en restaurang med sitt namn inne i Kapstaden.

Restaurangen ligger på vingården Jordan Wines drygt en mil utanför Stellenbosch. Perfekt ställe för en lite finare lunch, med panorama utsikt över hela området.

Restaurangen serverar vanligtvis en 6-rätters avsmakningsmeny de kvällar man har öppet för middag (tor, fre & lör), men nu under vintern har man istället en A la Carte meny där 3 rätter kostar R275 per person.

Lunch serveras 7 dagar i veckan och då är det alltid A la carte som gäller.

Vårt mål för kvällen var att få plocka ihop vår egna ostbricka som dessert så vi nöjde oss med 2 rätter.

De har nämligen ett eget litet ostrum på Jordan!

 Och ni som känner mig vet hur jag ständigt är på jakt efter den perfekta ostbrickan…

Men iallafall..
 
Till huvudrätt åt vi en supergod ryggbiff och till skillnad från många andra “Fine dining” restauranger så var portionerna här rejäla.

Hade aldrig orkat en 3-rätters!

Servicen var riktigt bra och vår servitör gav oss “space” mellan rätterna, något som jag ibland kan störa mig på..att allt ska gå så vansinnigt snabbt och effektivt. Ibland hinner man knappt svälja ner maten, innan de kommer ut med nästa rätt…

 Men här fick vi gott om tid att avnjuta vinet vi beställt, Jordans egna Merlot från 2005,som för övrigt var ett riktigt bra val av Fredric :).

Själva inredningen på Jordan är modern och ganska avskalad med undantag från några väl utvalda konstverk. Det öppna köket tar stor fokus och jag gillar när man kan se hur personalen jobbar ihop. Nu på vintern har man även tänt en brasa som bidrar till mysfaktorn.

Ja, jag gillar Jordan.

Och ostrummet är verkligen en trevlig detalj.

Man har ett dussin olika ostar att välja mellan och till det får man även välja om man vill ha någon marmelad el inlagda fikon.

 Personalen är kunnig och berättar lite om varifrån de olika ostarna kommer. Inte helt otippat så hade de flera ostar från Fairview, men även flera spännande ostar från Kwazulu Natal området.

 6 ostar ingår på brickan och till det beställde vi port från en av mina favoriter: De Krans. Ett givet stopp om ni någonsin ska köra längs R62 till Oudtshoorn. De Krans ligger i Calitzdorp, ca 40 min innan man kommer till Oudtshoorn.

Allt som allt var vi väldigt nöjda med vår fredagsdate och kommer garanterat tillbaka!

(Visited 244 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.