Dagsutflykter i St Lucia

Igår nämnde jag att man kan göra en dagsutflykt från St Lucia till Hluhluwe och tänkte att det kanske är lika bra att jag skriver om alla de olika dagsutflykter som vi erbjuder i St Lucia området.

St Lucia är en populär liten semesterort ca 3 timmar norr om Durban. Här finns ett otroligt rikt djurliv och det är inte helt ovanligt att se flodhästar promenera på gatorna på kvällen.

 Förutom guidade safariturer till Hluhluwe/Imfolozi viltreservat, erbjuds även flodhäst-kryssningar, valsafari (under säsong), sköldpadds-safari och lite kortare safariturer i de närliggande områdena, snorkel/safaraiturer till Cape Vidal m.m.

Här är en lista på de aktiviteter vi erbjuder ihop med priser i svenska kronor. Dessa bokas och förbetalas genom oss och sedan får ni en voucher av oss med tid för upphämtning.

FLODHÄST-KRYSSNINGPris från 120 kr per person  (Barn under 12 betalar halva priset).

St Lucia är som sagt känt för sitt stora antal flodhästar och på denna 2-timmes kryssning är man garanterad att få syn på flodhäst och annars får man sina pengar tillbaka! Finns även ett stort antal olika fågelarter och har man tur kanske man får syn på en krokodil som lapar sol på stranden. Avgång kl 10, 12, 14 & 16.00

SAFARI I HLUHLUWE- Pris från 595 kr per person


Upphämtning väldigt tidig morgon (Ibland redan kl 04.30). Heldags guidad tur till Sydafrikas äldsta statliga viltreservat. Hluhluwe är en otroligt vacker park med många kullar och fantastiska vyer. Har man tur får man syn på “Big 5” och denna park är speciellt känt för sitt stora antal noshörningar.  I turen ingår frukost, lunch och dryck. Tillbaka i St Lucia sen eftermiddag.

DAGSUTFLYKT TILL CAPE VIDAL- Pris från 410 kr per person. 


Upphämtning runt kl 08.30. Följ med på en härlig dagsutflykt till området Cape Vidal, som är en del av Isimangaliso Wetland park och ett av Sydafrikas vackraste strandområden. På vägen kör ni genom ett viltreservat och är det bra väder, kan de som vill, snorkla i det ljumma havet. (Snorklingen är extremt väder beroende). Lunch ingår och ni är tillbaka i St Lucia strax efter kl 14.00.

SAFARI I ST LUCIAS NÄROMRÅDEPris från 280 kr per person.


Denna eftermiddags safari görs i ett viltreservat strax väster om själva byn- Detta är ingen Big 5 park men man har god chans att få syn på olika antiloper, giraffer, zebror m.m. Perfekt för familjer med yngre barn. Turen tar ca 3 timmar.

SKÖLDPADDS SAFARI- Pris från 630 kr per person.

Ca en timme norr om St Lucia, i Cape Vidal området, finns det en strand dit de stora havs-sköldpaddorna kommer för att lägga sina ägg (Säsongen varar mellan nov-feb).
 Följ med på ett spännande nattäventyr där ni kör i mörkret genom ett viltreservat och sedan ut på stranden i hopp om att få syn på sköldpaddor. Beroende på tidvattnet, startar denna tur oftast inte förrän efter kl 21.00 och man är ofta inte tillbaka förrän runt midnatt-01.00.
 I turen ingår även en enklare middag i form av en kyckling sallad el liknande och dryck som intas på stranden.
Ofta får man gå ur jeepen och promenera drygt 1-1.5 km så se till att ni har bekväma promenadskor och en långärmad tröja med er.  Finns inga garantier att man kommer få syn på sköldpaddor men det är i vilket fall som helst en häftig känsla att promenera längs stranden i månskenet…
Denna tur är enormt populär och behövs oftast förbokas minst 1 månad i förväg…

Detta är de populäraste turerna och förutom dessa erbjuds även fiske, fågelskådning och valsafari när det är säsong.

Hör av er till oss på info@sydafrikaexperten.se med er bokning.

VÄLKOMNA!

(Visited 136 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.