Besök hos Jasper

Igår tog vi en biltur ner till kaphalvön och närmare bestämt Simons Town där vår goda vän Jasper sitter och säljer sina fina saker.
Som säkert vissa av er kommer ihåg, är det Jasper som gör våra söta elefant-nyckelringar som alla våra kunder får.

Förutom att stötta hans business genom att köpa dessa nyckelringar, sponsrar vi Jasper och hans familj med pengar till hyran m.m under vintermånaderna.

Fredric m Jasper och hans familj 2013

Mer om detta kan ni exempelvis läsa om HÄR.

Nu var det dags att lägga in en ny beställning på elefanter och även kolla om det är något särskilt som Jasper el hans barn behöver innan vi åker tillbaka till Sverige. Som vanligt var han oerhört tacksam för allt och tyckte det var supermysigt att få gosa med Wilmer, som stortrivdes i Jaspers famn!

Om ni någon gång åker ner till pingvinerna vid Boulders Beach, ta er tid att hälsa på Jasper.

 Han blir alltid så glad och tycker det är roligt att folk känner till vem han är via bloggen!

Han sitter inte vid ingången till själva nationalparken som man som turist oftast går till och där man får betala inträde för att se pingvinerna, utan en bit längre bort. Man struntar i de första skyltarna för pingvinerna och tar istället nerfarten precis innan golfbanan

Längst ned på denna väg finns en parkering och till vänster ligger en restaurang och hotell som heter Boulders Restaurant/ Lodge. På nedervåningen finns en liten souvenirbutik och Jasper har fått hyra ett bord att ha utanför den butiken.

Vid klipporna nere vid parkeringen brukar det nästan alltid finnas pingviner att titta på och man slipper på så sätt trängas med alla andra, el betala inträde.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.