Avkopplande helg i Paarl

Äntligen haft en helt ledig helg och det var precis vad jag behövde!

Igår åkte vi till Paarl för att provbo på Tempel Wines och ärligt talat skulle jag lätt kunnat bo där en hel vecka. Vilket ställe!

Supermysig liten vingård strax utanför Paarl som drivs av svenska paret Marie och Alf. Fräscha rum och helt otroliga omgivningar!
Är precis så här jag vill det ska kännas i vindistrikten. Litet, personligt och helt annan känsla mot de mer “turistiga” områdena som Stellenbosch och Franschhoek.
Kan verkligen rekommendera att ha Tempel som bas och sedan utforska mindre kända vinorter som Wellington, Darling och Tulbagh. Tyvärr områden som ofta glöms bort men som har många riktigt bra vingårdar. (Enligt mitt tycke bättre kvalitet överlag)

Boendet på Tempelwines kostar från R350 per person inkl frukost.
Och sen får vi ju inte glömma vinet. Både jag och Fredric fastnade för deras Pinotage 2009 (de odlar enbart Bush vine) och nu är jag rejält nyfiken på deras 2010 som inte kommer släppas förrän någon gång i mitten av 2012…

Var intressant att höra lite om hur det är att driva vingård och nu förstår man vad mycket tid och jobb och pengar som krävs för att det ens ska gå runt.. Alf berättade att man tippar att utav nästan 600 vingårdar här nere, är det bara ungefär 40 st som faktiskt går med vinst…
För lunch så besökte vi restaurangen på vingården Laborie och jag måste säga att Paarl har många bra restauranger att välja mellan 🙂 På kvällen åt vi på rekommendation av Marie, middag på Terra Mare, också jättegott!
Imorse på väg hem stannade vi till på Fairview. Personligen är jag inget fan av deras viner men vi var tvungna att införskaffa deras Balsamic Glaze som är himmelskt god! Perfekt att ha på sallader, i såser, ihop med olivolja med Ciabatta m.m… Mums!
Haft en underbar helg och längtar redan tillbaka!
(Visited 89 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.