Att Backpacka i Sydafrika

Jag får massor med mail från unga (och även ibland lite äldre) resenärer som vill backpacka runt i Sydafrika. Den vanligaste frågan är som alltid: Är det säkert? och sen vill många även ha tips på billiga boenden, hur man enklast tar sig runt utan hyrbil osv….

Att backpacka runt på egen hand är ett superbra sätt att träffa massa nytt folk och reser man själv så är det helt klart billigaste sättet att ta sig runt på. De flesta väljer att köpa enstaka bussbiljetter via exempelvis: Intercape el Greyhound, och vill man täcka stora delar av landet, så är Bazbus också ett bra alternativ.

Boende på Backpackers el vandrarhem hittar man enklast på www.hostelworld.com och standarden är generellt väldigt bra.

Ofta väljer även par el familjer som ska köra runt på egen hand, vandrarhem för att komma ner lite i pris. Två ställen som många av våra kunder brukar bo på och som jag kan hjälpa till att boka är: Ashanti lodges i Kapstaden.

 Dessa två backpackers har allt man behöver under några dagars vistelse i huvudstaden. Det ena ligger i området Gardens, och det andra i Green Point.

 Båda ställena erbjuder sovsalar men också privata rum med eget badrum och det finns kök för den som vill laga egen mat och båda ställena har även pool man kan svalka sig i.

Rum med egen toalett kostar ca R350 per person utan frukost.

Något man ska hålla i åtanke om man bokar in sig på ett backpackers är att folk ofta är uppe sent och det kan bli ganska livat i baren så vet man med sig att man har svårt att sova om det är lyhört, så ska man nog hellre boka in sig på något B&B.

Men som sagt, finns inget bättre sätt att träffa massa nya människor på, och är det bara en säng man är ute efter, så fungerar backpackers alldeles utmärkt!

(Visited 239 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.