Van Ryns- Brandy i världsklass

Självklart blir det mycket fokus på vin i vindistrikten, men något som kanske inte alla känner till, är att Sydafrika även producerar en hel del Brandy el “Cognac”.

 Strax utanför Stellenbosch ligger Brandy destilleriet: Van Ryns.

I Sydafrika får man inte kalla det Cognac, så istället heter det “Potstill Brandy” och Van Ryns är verkligen värt ett besök.

 Lyxigt inrett med känsla för stil och stora bekväma fåtöljer att sjunka ned i, medan man avsmakar den ädla drycken. Här är det aldrig massor med folk, utan alltid ganska lugnt och skönt och bra service.

Man kan välja mellan flera olika provningar. Antingen en ren Brandy provning, el varför inte kombinera en Brandy, kaffe och choklad provning?
Finns även ost och charkuteri brickor man kan beställa in.

Har man tidigare inte sett hur tillverkning av Brandy går till, ska ni absolut följa med på den guidade “Cellar tour” som erbjuds kl 10.00, 11.30 och 15.00.
 Dels får man lära sig mer om hur man destillerar, men det intressantaste är att se Van Ryns tunn-bindare förklara och demonstrera detta gamla och tyvärr utdöende hantverk och yrke.

I torsdags tog vi med vår kund Jesper till Van Ryns och stället fick klart godkänt.

Själv är jag ingen stor-konsument av just brandy, men Fredric är det, och både han och Jesper tyckte att deras 15-åriga Potstill brandy var den godaste…

Bara cigarren som fattas

(Visited 688 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,
One comment on “Van Ryns- Brandy i världsklass
  1. Tack för tipset! Åkt förbi massor med gången men nu ska vi verkligen stanna när mina föräldrar kommer om två veckor. Pappa dricker gärna cognac.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.