Tillbaka i Kenya

Befinner mig för tillfället i Amboseli National Park i de södra delarna av Kenya. Har haft en fantastisk grupp genom Sydafrika och Viktoria fallen och nu är det bara hälften av deltagarna kvar (14 st) så det blir lite tomt.

Har bl a haft en kvinna som blev biten av en apa vid Viktoria fallen! Aldrig hänt tidigare…Så nu har jag spenderat en hel del tid med att försöka luska ut hur vi ska kunna planera in de 3 rabies sprutor hon måste ta på specifika dagar…Senaste planen är att vi får flyga vaccin från Nairobi till Masai Mara när vi är där men det känns ju onödigt krångligt…hoppas att någon av de andra lodgerna kan hjälpa oss..

Amboseli har varit fantastiskt och vi har sett hur många elefanter som helst..De är så mycket större här än hemma i Sydafrika.

 Och idag såg vi Lejon både på morgon och kvälls safarin.

Besökte även en Masaai by och de kom alla ihåg mig från mitt senaste besök för 2 år sedan…Vet inte om det är bra el dåligt men kul att träffa dem allihop igen. Väldigt annorlunda och speciell kultur. Har även lyckats samla ihop pengar till en ko från gästerna…

Imorgon fortsätter vi norrut till Aberdare och The Ark, som är en lodge byggd för att likna Noas Ark och på baksidan av byggnaden finns ett vattenhål som många djur besöker under nattetid. I rummen har de en lampa som börjar lysa ifall något speciellt djur gästar vattenhålet så att man kan gå ner och titta från en utsiktsplats byggd i markhöjd…

(Visited 77 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.